Eski turizm şefine rüşvetten 50 yıl hapis cezası

Eski turizm şefine rüşvetten 50 yıl hapis cezası
Tayland Turizm Otoritesi (TAT) eski başkanı Juthamas Siriwan, 1.8 milyon dolarlık rüşvet aldığı gerekçesiyle 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Şu anda 69 yaşında olan Siriwan’ın, Bangkok Uluslararası Film Festivali’ni düzenleme hakkı için lobi yapan iki Hollywood yapımcısından rüşvet aldığı belirtiliyor.
 
Siriwan’ın 2002'den 2007'ye kadar 11 yolsuzluk olayına karıştığını açıklayan Tayland Merkezi Yolsuzluk ve Kötüye Kullanım Mahkemesi, eski bakanın rüşvet suçundan ötürü hapis cezasına ek olarak tazminat da ödemesini hükmetti. 
 
Siriwan’ın kızı da, denetimden kaçabilmek amacıyla rüşvet ödemelerini yurt dışındaki banka hesaplarına aktarmaya yardım ettiği gerekçesiyle 44 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Film yapımcıları Gerald ve Patricia Green, ABD'de Yabancı Yolsuzluk Uygulaması Yasası uyarınca yargılanarak 2010 yılında altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
FBI tarafından yürütülen soruşturmada, festivalin haklarını ellerinde tutmak için 5 yıllık bir ödeme planı çıkardığı belirlenen Los Angeles’lı çiftin, film festivalinin organizatörleri olarak 13.5 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği ortaya çıkmıştı.
 



Bu Haber 31.03.2017 - 13:50:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.