Ersoy'dan turizm hedeflerine yeni güncelleme

Ersoy'dan turizm hedeflerine yeni güncelleme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yıl sonu turizm hedeflerini güncelledi.


Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) faaliyetlerini ve turizmde 2022 yılının ilk yarısını değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yıl sonu ziyaretçi hedefinin 42 milyondan 47 milyona, 35 milyar dolar gelir hedefinin ise 37 milyar dolara yükseltildiğini açıkladı.

“Türkiye bundan sonra rekor kıra kıra gidecek”

Ersoy, Ağustos ve Temmuz aylarında rekor beklediklerini belirterek ”Ağustos ve Temmuz’da turizmde rekor bekliyoruz. Ana destinasyonlar 2019 rakamlarını yakalayacak. Türkiye bundan sonra rekor kıra kıra gidecek. Artık kriz dönemlerinde Türkiye hedeflerini aşağı yönlü revize etmeyecek tam tersine yukarı gitmek için çalışacağız. Yeni yılsonu hedefimizi, bütün bu yaptığımız çalışmalar sonunda ziyaretçi sayısında 42 milyonu 47 milyona, 35 milyar dolar gelir hedefimizi de 37 milyar dolara yükselttik. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta tüm bu rakamlar euro/dolar paritesindeki olumsuz değişime rağmen bu rakamları yakalamış olmak mutluluk verici, çünkü gelirlerimiz euro verilerimiz dolar cinsinden bunu unutmamak gerekir" ifadelerini kullandı.

“Avrupa’da Türk kökenli tur operatörleri kurulacak”

Avrupa’nın önde gelen pazarlarında yeniden Türk kökenli tur operatörleri kurduklarını ifade eden Ersoy, “önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa pazarlarında yeniden Türk kökenli yabancı bayraklı tur operatörleri olacağını kaydetti.

Turizmde kalıcı ve sürdürülebilir büyüme için gerekli stratejiyi oluşturulduğunu sözlerine ekleyen Bakan Ersoy, gastronomi turizmi, spor turizmi, inanç turizmi, bisiklet turizmi, kruvaziyer turizmi ve kültür rotaları gibi turizmde ürün geliştirme çalışmaları yapıldığını da açıkladı.



Bu Haber 29.07.2022 - 08:43:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.