Ersoy açıkladı: Kültür Yolu Festivallerinde şehir sayısı 35’e çıkacak

Ersoy açıkladı: Kültür Yolu Festivallerinde şehir sayısı 35’e çıkacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Yolu Festivallerinin 2028 yılında 35 şehirde yapılacağını kaydetti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Cumhuriyet’in 100'üncü yılında, 10. durağı olan Efes Kültür Yolu Festivali ile İzmir'de halkla buluştu. Bu yıl toplamda 11 şehirde düzenlenecek olan ve Antalya etabı sonrası toplam 30 bin sanatçının katılmasının beklendiği festivalin hem yerli hem de yabancı turist hareketliliği için gelecek dönemlerde Türkiye'nin 7 bölgesine yayılması hedefleniyor.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy her yıl festivale 5 şehir ekleyeceklerini kaydetti.

2028'de 35 şehrin festivale ev sahipliği yapacağını aktaran Ersoy, festival süresinin en az 9 gün olmasını istediklerini kaydetti. Ersoy, “Bunu gerçekleştirirken şehrin markalaşmasını sağlamak istiyoruz. Bunlara daha fazla uluslararası etkinlik ve boyut katmaya çalışacağız. Uluslararası marka ve grupların takvimine girmek gerekiyor. Buna Londra Flarmoni de dahil Berlin Flormani de dahil” diye konuştu.

Proje kapsamındaki tüm illerin markalaşması ile ülke tanıtımında farklı bir noktaya gelmek istediklerini aktaran Ersoy, esnafın 9 günde 90 günlük iş yaptığını kaydetti. Ersoy, “Anadolu'nun bu festivallere ihtiyacı varmış. Sanatçılar açısından da bu çok önemli. Bu festivalleri marka yüzleri haline getireceğiz. Yurt dışında markalaşmış sanatçıları ülkemize getirmek istiyoruz. Bütün konsolosluklarla bağlantıya geçtik. Bu etkinlikler sayesinde şehirlerin turizm sektörü ile birlikte esnafın da yüksek gelir elde etmesi sağlanıyor.” dedi.



Bu Haber 30.10.2023 - 11:52:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.