Erkut Kara: Elde çanta pazar pazar dolaştık, 2018'de meyveleri toplayacağız

Erkut Kara: Elde çanta pazar pazar dolaştık, 2018'de meyveleri toplayacağız
Corendon Hotels & Resorts Direktörü Erkut Kara, grubun 2018 beklentilerini TurizmGüncel'e değelendirdi.


TurizmGüncel

2018'e dair verilerin olumlu olduğunu belirten Erkut Kara, akın akın ziyaretçi gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, ancak 2015'teki rakamlara yakın seviyelerde gezindiğini kaydetti.



''TURİST PATLAMASI OLMASA DA 2018 DAHA İYİ OLACAK''

Almanya, Hollanda ve İngiltere'nin yanında doğu Avrupa ülkelerinden gelen verilerin de iyi olduğunu kaydeden Erkut Kara, ''Rusya ve Ukrayna zaten iyi olacak. Dolayısıyla bir patlamadan söz edemesek de, 2018'in çok daha iyi bir sezon olacağını söyleyebiliriz.'' dedi.

''FİYATLARLA OYNAMA ZAMANI GELDİ''

2018'de fiyatların nasıl olacağı konusunda da değerlendirme yapan Kara, ''2016 ve 2017'de fiyatlar aşağıya çekilmişti. Ancak 2018 sezonunda oteller önünü görmeye başladıkça erken rezervasyon indirimlerini de düşürmeye başladı. Dolayısıyla geçen yıllarda yaşanan radikal fiyat düşüşleri bu sezonda yaşanmayacak. Yurt dışından bilgiler de bu yönde ve biz de artık fiyatlarla oynama zamanının geldiğini düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu.

2015'teki satış rakamlarını yakalamanın önünde bir engel bulunmadığını söyleyen Erkut Kara, Corendon otellerinin 2018'e nasıl hazırlandığı konusunda ise şunları söyledi:

''ÇANTAYI ELİMİZE ALIP SOKAK SOKAK DOLAŞTIK''

''2016 yılı ciddi anlamda sıkıntılıydı. 2017 ise 16'ya nazaran nispeten daha iyiydi. Ama rakamlar bir kere düşünce eski seviyelere çıkarmak zor oluyor. Bu nedenle doluluk oranlarındaki artış aynı şekilde fiyatlara yansımadı. 2016 ve 2017'nin hepimize verdiği dersler var. Neymiş? Demek ki sadece iki pazara bağlı kalmamak gerekiyor. Oturduğumuz yerden fiyat vererek bu işler yürümüyor. Biz de elimize çantayı alıp pazarlarda aktif pazarlama yapmaya çalıştık. Gitmediğimiz ülkelere gittik, çalışmadığımız acentelerle görüştük. Alt acentelere gittik. Neredeyse sokak sokak dolaştık.

''MEYVELERİ BU SEZON TOPLAYACAĞIZ''

Yaptığımız çalışmaların meyvelerini 2018 sezonunda toplayacağız. Şu anda, daha önce çalışmadığımız, turist almadığımız pazarlardan rezervasyonlar gelmeye başladı. Krizden çıkardığımız ders bu; pazarları çeşitlendirmek. Ana pazarlarımız zaten belli. Bu pazarlardan biz de herkesin aldığı kadar turist aldık, ya da herkesin kaybettiği kadar kaybettik. Şu anda ana pazarlar dışındaki pazarlarda yaşanan gelişmeleri görünce, 2015 seviyelerine ulaşabileceğimizi söylüyoruz. 

''SEKTÖRDEN KAÇAN PERSONELİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ GERİ DÖNECEK''

Kriz nedeniyle sektörü terk eden yetişmiş personel eksikliğinin 2017'de net bir şekilde görüldüğünü söyleyen Kara, bütün otellerin aynı sorunu yaşadığını kaydetti. Kara, ''Ancak 2018'de sezon uzayacağı için kaybedilen yetişmiş iş gücünün önemli bir bölümü tekrar sektöre dönebilir.'' yorumunda bulundu.




Bu Haber 04.03.2018 - 12:22:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.