Eresin Hotels İstanbul sponsorluğunda, İstanbul Resitalleri


Eresin Hotels İstanbul ‘İstanbul Resitalleri’ sponsorluğunda, “2010 ‘Beethoven Ring’ Ödülü Sahibi” TEO GHEORGHIU, 9 Haziran 2011 tarihinde Beşiktaş Belediyesi, Fulya Sanat Merkezi’nde…

'Bürger for Beethoven Society' tarafından Beethoven'ı en iyi yorumlayan solist veya orkestra şeflerine verilen 'Beethoven Ring', 2010 yılında Teo Gheorghiu'ya verildi. Teo Gheorghiu, bu ödülü, Beethoven Fest 2009 sırasında seslendirdiği Beethoven'ın 1 numaralı Mi bemol majör op. 27 piyano sonatı ile kazandı. 'Beethoven Ring' daha önceki yıllarda 2004: Gustavo Dudamel, 2005: Julia Fischer, 2006: Lisa Batiashvili,

2007: Giorgi Kharadze ve 2008'de Lauma Skride'ye verilmişti.
 1992 yılında Zürih’te doğup Londra’da yaşayan Teo Gheorghiu genç bir piyano dehası olarak dünya salonlarında esiyor. 2004 yılında kazandığı San Marino Uluslararası Piyano Yarışması ve 2005 yılında kazandığı Franz Liszt Uluslararası Piyano Yarışması Gheorghiu’yu zirveye çıkan yolun büyük etaplarını bir çırpıda çözmüş bir piyanist düzeyine getirdi.
 Londra Purcell’de çalışmalarını sürdüren Teo Gheorghiu dünyanın en prestijli klasik müzik salonlarından Zürich Tonhalle’deki ilk konserini 2004 yılında Schumann Piano Konçertosu ile verdi. Daha sonra Schumann, Beethoven, Mozart, Rachmaninov ve Bach’ın eserlerini Zürich Oda Orkestrası, Orchestra Musikkollegium Winterthur ve Bern Senfoni Orchestraları ile Howard Griffiths ve Andrey Boreyko gibi şefler ile seslendirdi. New York ve Milano Resitalleri ile ününü pekiştirdi. Gheorghiu’nun son dönem programında Zürih Oda Orkestrası ile Şef Muhai Tang yönetiminde Mozart K503 Konçertosu, Bern Senfoni Orkestrası ile Şef Zsolt Hamar yönetiminde Mendelssohn 2. Piyano Konçertosu ve Tokyo New City Orchestra ile Japonya’daki ilk konseri var.

2008/09 sezonun henüz 17 yaşındaki genç müzisyen için önemli çalışmalarla dolu yoğun bir dönem oldu. İlk albümü Deutsche Grammophon etiketiyle Nisan 2009'da yayınlanan Teo Gheorghiu, bu albümünde Schumann ve Beethoven'nın piyano konçertolarını seslendirdi. Tokyo Senfoni Orkestrası, Basel Senfoni Orkestrası, Geneva Oda Orkestrası yine bu dönemde birlikte konser verdiği orkestralar oldu. Londra'da Wigmore Hall Teo Gheorghiu'nun müziğine evsahipliği yaptı. 2009/10 sezonunda ise İngiliz Oda Orkestrası ve Orchestra della Svizzera Italiana ile birlikte konserleri, Londra'da Southbank Centre'da Rachmaninov'un 2. ve 3. piyano konçertolarını yorumlayışı dikkat çekti.
Program: Bach, Mozart, Liszt, Debussy
Rezervasyon: 0216 556 9800


Bu Haber 01.06.2011 - 15:55:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.