Altı otelini birden kapattı

Altı otelini birden kapattı
Elite World otelleri, Türkiye genelindeki 6 otelini birden geçici olarak kapattı, çalışanları ücretsiz izne gönderdi.

İstanbul, Van, Marmaris ve Sapanca'da toplam 8 oteli bulunan Elite World Hotels, otellerinden 6 tanesini kapatırken, 2 otelin kapasitesini de düşürdü.

''Çalışanların ücret ve sosyal haklarının ödenebilmesi mümkün değildir''

Sözcü gazetesinden Erhan Kaytanbay'ın haberine göre çalışanlara bir mesaj gönderen şirket yönetimi, otellerde yüzde 90'ın üzerinde müşteri kaybı yaşandığını ve sektörün normale dönmesinin 6 aydan fazla süreceğini ileri sürdü. Otel yönetimi, “Bu koşullar altında şirketimize ait otellerimizin açık tutulabilmesi, keza çalışanlarımızın ücret ve sosyal haklarının da ödenebilmesi mümkün değildir" açıklamasını yaparak, kapatılan otellerdeki personelin ücretsiz izne ayrıldığını duyurdu.

Çalışanlara gönderilen mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:

''Bu nedenle siz değerli çalışanlarımızın zarar görmesinin önüne geçmek amacıyla şirket yönetim kurulunca 18.03.2020 tarihinde alınan karar ile şirketimize ait olan Elite World Asia, Elite World Europe, Elite World Prestige, Elite World Sapanca, Elite World Van, Elite World Marmaris otelleri geçici olarak kapatılmış, Elite World İstanbul, Elite World Business otellerimizin de kapasitesi düşürülmüş olup, bu otellerde bulunması mecburi olan personel harici, çalışan tüm personelimize de ücretsiz izin verilmiştir.

Bu kapsamda 19.03.2020 tarihinden itibaren yeni bir bildirime kadar ücretsiz olarak izinli olduğunuzu, 19.03.2020 tarihinden itibaren herhangi bir ücret ödenemeyeceğini, ancak ücretsiz izne ayrıldığınız tarihten sonra kısa çalışma ödeneğinden yararlanmanız için İŞKUR ve diğer idari kurumlar ile görüşmelerin yürütüldüğünü, sonuçlandığında tarafınıza duyurulacağını üzülerek belirtmek isteriz.''

650 milyon liralık oteli de kapattı, 450 çalışanı 'izne' gönderdi

Sapanca’da 650 milyon lira yatırım bedeliyle açılan Elite World Sapanca Otel’in çalışanlarının da ücretsiz izine çıkarıldığı öğrenildi. Otelin 428 çalışanı bulunduğu biliniyor. Elite World, Sapanca’da 650 milyon TL yatırım bedeliyle 44 dönüm arazi içinde bölgenin en büyük konaklama kapasitesine sahip oteliydi.



Bu Haber 21.03.2020 - 11:34:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.