Ekrem Oran: Çeşme'yi kısa sezon kıskacından kurtaracağız

Ekrem Oran: Çeşme'yi kısa sezon kıskacından kurtaracağız

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’de turizminde çeşitliliği arttırmak amacıyla başlattıkları yeni projeleri anlattı.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre 25. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme turizmini geliştirmek amacıyla birçok projeye imza attıklarını söyledi.

“Çeşme herkesin dikkatle izlediği bir nokta haline gelecek”

Çeşme’nin dünya turizm destinasyonlarında ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "Dünyanın ilk beş turizm fuarlarından biri olan EMITT’te Çeşme’yi anlatan geniş bir stantla katılmayı tercih ettik. Kentimizin ekonomisinde lokomotif görevi yapan turizmimizi geliştirmek ve genişletmek istiyoruz. Denizi, kumu ve plajlarıyla ünlü Çeşme tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tatilcilere dört mevsim farklı güzellikler sunuyor. Biz tüm gücümüzle bu zenginlikleri öne çıkaracak çalışmaları yapıyoruz. On iki ion kentinden biri olan Erythrai antik kenti tarih meraklılarını binlerce yıl öncesine götürecek nitelikte. Oradaki arkeolojik kazıların hızla gerçekleşmesi için gerekli desteği sağlıyoruz. En kısa sürede Ilıca’da termal kür merkezimizi hayata geçirerek sağlık turizminde ismimizi duyuracağız. 550 kişilik Çok Amaçlı Çeşme Sanat Merkezimizin proje aşaması tamamlandı. Bir kaç yıl içerisinde yıl boyu konserler, tiyatrolar, konferanslarla Çeşme kültür ve sanat alanında da herkesin dikkatle izlediği bir nokta haline gelecek.” dedi.

“12 ay yaşayan bir Çeşme yaratacağız”

Çeşme’yi coğrafi büyüsünün yanında tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dünyaya tanıtarak kısa sezon kıskacından kurtaracaklarını belirten Oran, “Çeşme bozulmamış doğasıyla, kendine has mimarisiyle, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasının kazandırdığı kültürel zenginlikleriyle, termal kaynaklarıyla müthiş bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçireceğiz. Turizmde çeşitliliği arttırarak on iki ay yaşayan bir Çeşme yaratacağız. Bundan sonra Çeşme’nin zenginliklerini dünyaya daha yüksek sesle anlatacağız. Çeşme çok kısa sürede dünya turizm sektöründe hak ettiği noktaya gelecek. Bunun için turizmcimizle, esnafımızla, otelcimizle, restorancılarımızla uyum içinde çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.02.2022 - 11:04:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.