EGİAD: İzmir Limanı özelleşirse kruvaziyer turizmi beş katına çıkar

EGİAD: İzmir Limanı özelleşirse kruvaziyer turizmi beş katına çıkar
İzmir’in duayen sanayicilerinden, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (EGİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanlık Divanı Üyesi Kemal Çolakoğlu, EGİAD Yarın Dergisi’ne, kentin ekonomisine ve sorunlarına dair çarpıcı açıklamalar yaptı.


İzmir’in en büyük sıkıntılarının tanıtım eksikliği ve çarpık kentleşme olduğunu belirten Çolakoğlu, “Bunları, çok akıllı birkaç insanın, üstelik birkaç ayda halledebileceği sorunlar olarak görüyorum” dedi.

İzmir Limanı’nın acilen özelleştirilmesi gerektiğinin de altını çizen Çolakoğlu, “Liman özelleştikten sonra, beş yıl içinde İzmir’in ticaret hacmi minimum üç misline, kruvaziyer turizmi de minimum beş katına çıkacaktır” diye konuştu.

Çok ortaklı şirket devri bitti

Kent ekonomisindeki durağanlığa ve İzmir’in devletten yeterince yatırım alamadığı yönündeki yorumlara da değinen Çolakoğlu, kentte bir dönem birçok başarıya imza atan çok ortaklı şirketlerin, bu durağanlığa çözüm olması, sinerji yaratması amacıyla oluşturulduğunu söyledi. EGS, KİPA, Güçbirliği ve ENDA Enerji Holding’in bunlara en güzel örnek olduğunu belirten Kemal Çolakoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ancak artık çok ortaklı süreç bana göre görevini yerine getirmiştir. Bugünkü şartlarda yenilerinin kurulabileceğini düşünmüyorum, doğru da bulmuyorum. O dönemde kredi bulmak daha kolaydı. Düşük kar marjıyla yatarım yapmak daha mümkündü.”
Çolakoğlu, 1990’lı yılların başından itibaren İzmirli iş insanlarının, İzmir’in devletten yeteri kadar yatırım almamasını ise ‘siyaseten isteksiz bir cezalandırma süreci gibi algıladığını’ kaydetti, “Bu süreçte İzmir’den çıkan siyasiler de kentin işlerini takip etmede çok başarılı olamadı” diye konuştu


Bu Haber 16.09.2010 - 08:28:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.