Dünyanın ilk cruise denizaltısına rağbet büyük, 60 tane daha yolda

Dünyanın ilk cruise denizaltısına rağbet büyük, 60 tane daha yolda
Thomas Breinig’in Jule Verne’nin Denizler Altında 20 bin Fersah isimli kitabından esinlenerek Nemo adını verdiği dünyanın ilk tatil amaçlı kullanılan denizaltısı otel ve dalış kulüplerinden büyük ilgi görüyor.


TurizmGuncel


20 metre derinliğe kadar dalabilme özelliğine sahip olan 3 buçuk metre uzunluğundaki Nemo aynı anda 3 kişiyi taşıyabiliyor.  2 buçuk ton ağırlığındaki küçük denizaltı 96 saat boyunca su altında kalmaya uygun ve bir karavan gibi çekilebiliyor. İki elektirk motoruyla çalışan denizaltı su altında saatte 7 kilometreden biraz daha hızlı ilerliyor.
Daha önce profesyonel fotoğrafçılık yapan ve Alman Deniz Kuvvetleri’ne air bir denizaltıda mürettebatla günler geçiren projenin fikir babası Thomas Breinig bu tecrübesini ‘keyifsiz’ olarak niteliyor.

Beiring sözlerine şöyle devam ediyor: “Nemo’nun bu kadar çok cam içermesi tam da bu yüzden. Turistler bir göl ya da denize ait muhteşem dünyayı izleyerek gezebiliyorlar. Oteller ve dalış kulüplerinden Nemo'ya büyük talep var.”
Denizaltı Nemo şimdiden 100 dalışı tamamladı ve 60 Nemo’nun daha üretilmesi planlıyor. Denizaltı turizmi henüz sadece zenginler için bir seçenek çünkü bir dalışın maliyeti yaklaşık 200 bin euro.



Bu Haber 21.05.2010 - 11:00:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.