Dünyanın 4. denizaltı lokantası, İstanbul'a geliyor

Dünyanın 4. denizaltı lokantası, İstanbul'a geliyor
İlk kez Almanya’nın Baltık kıyılarında kurulan Touchgondel'ın dördüncüsü İstanbul'da kurulacak.

Bundan bir süre önce Ortaköy’e bir vinç kurulmuştu. Vinç, bir platform taşıyordu ve platformun üstünde 20 kişilik bir masa bulunuyordu.

İçinde DJ’i, garsonu, barmeni... Masayı kiralayıp 55 metre yukarıda dostlarınıza, misafirlerinize parti verebiliyordunuz. Gökyüzünde yemek (Dinner in the Sky) koymuşlardı adını hatta Wings kartları sponsor olmuştu. Tutmadı gitti. Birincisi, manzara güzeldi ama fazla korkutucuydu. İkincisi oturduğunuz sandalyeye sıkı sıkıya bağlı olduğunuz için sıkıcıydı ve yukarıda olduğunuz sürece tuvalet vs. gibi ihtiyaçlarınızı gideremiyordunuz.  Şimdi bunun yeni ve konforlu bir alternatifi var: Touchgondel. Türkçeye çok oturgaçlı yüzdürgeç diye çevirebiliriz. Bir çeşit denizaltı lokantası.

İçine 80 kişi alabiliyor, 20 metre derinliğe iniyor. Restoran, parti ve davet alanı, sinema ya da toplantı salonu olarak kullanılabiliyor. İlk kez Almanya’nın Baltık kıyılarında kuruldu, şu anda dünyada üç tane var. İyi haber bir şirket denizaltı kulesini İstanbul’a da kurmak için kolları sıvadı. Bizim avantajımız, Baltık’ın çamurlu suyuyla kıyaslandığında tertemiz sularımızın daha uzun görüş açısı sağlaması. İşinden tekniğinden anlamam ama belki sular altında kalmış ya da kalacak Alyanoy gibi yerleri ziyaret etmek için de bir alternatif olabilir.

Bütün sahillere kurulabilir

* Sağlık için bir tehlikesi var mı?
- Kulenin atmosferle teması olduğu için karadaki basınçla içerideki basınç aynı. Çocuklar ve yaşlılar da hiçbir risk olmadan ziyaret edebiliyor. Denizin soğukluğundan da etkilenmiyor, klimalar sayesinde günlerce kalabilirsiniz içinde. 
* Turistler de çok ilgi gösteriyor değil mi?
- Evet kurulduğu yerde turizme ciddi katkısı var. Almanya Sinovis’teki kuleyi geçen yıl 150 bin kişi ziyaret etti.
* İstanbul’da nerede kuracaksınız?
- İstanbul’da fizibilitesini yaptığımız yerler var. Şu anda en uygunu Kireçburnu’nda Çin Konsolosluğu’nun yanı gibi görünüyor. Ama sadece İstanbul’da değil, bütün turistik sahillerimizde ve batık şehirlerin üzerinde kurulabilir.
* Açılış ne zaman?
- 20 milyon Euro’luk bir yatırımdan bahsediyoruz. 10 ay gibi bir sürede bitirebileceğimizi tahmin ediyoruz.
* Peki pahalı mı olacak?
- Almanya fiyatları kişi başı 12 Euro. Benzer fiyatlar uygulayacağız. (Hürriyet - Savaş Özbey)





Bu Haber 28.09.2010 - 15:05:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.