Ersoy ve Apalı'dan Dünya Rehberler Gününü mesajı

Ersoy ve Apalı'dan Dünya Rehberler Gününü mesajı
21 Şubat Dünya Rehberler Gününü dolayısıyla Bakan Ersoy ve TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı birer mesaj yayınladı.


Bugün 21 Şubat Dünya Rehberler Günü. Uluslararası Turist Rehberleri Vakfı (WFTGA) tarafından 1990 yılından ilan edilen 21 Şubat Dünya Rehberler Gününde, Türkiye’de de çeşitli etkinlikler yapılıyor.

tureb

ANITKABİR'E ÇIKTILAR

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Ahmet Zeki Apalı, 21 Şubat dolayısıyla rehberlerin Anıtkabir’i ziyaret edeceğini açıkladı. Apalı açıklamasında, ‘’38 farklı dilde hizmet sunabilen, yaklaşık 11 bin belgeli rehberi bulunan, özel meslek kanunu ile kurulmuş ve korunmaya alınmış meslek kuruluşlarının üst Birliği olarak bugün saat 10:00’da Ata’mızın huzurunda saygımızı ve bağlılığımızı sunacağız. 21 Şubat Dünya Rehberler Günü Kutlu Olsun!’’ dedi.

BAKAN ERSOY'DAN MESAJ

Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir mesaj da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yayınladı. Ersoy mesajında şunları ifade etti:

''Değerli çalışma arkadaşlarım, turizmdeki başarıyı ayrıntılardaki kalite belirler. Bu gerçek, sizi kalitenin en kilit bireylerinden biri yapmaktadır.

Unutmayın, sizler birer anlatıcı değil hikayenin kedisisiniz. Anadolu’nun zihnindeki sözler binlerce yıllık kadim tarihindeki yaşanmışlıklar, deneyimler ve derslersiniz. Sizler yolu gösteren değil, bu toprakların geçmişine giden yolsunuz. Asırlardan asılara medeniyetlerden medeniyetlere ve kültürleden kültürlere uzanan bir iletişimin merkezinde sizler bulunuyorsunuz.

Bizler turistleri ülkemize çekmek için yoğun bir mesai içerisindeyiz. Sizler ise gelen ziyaretçilerin Türkiye’yi asla unutmamasını sağlayacak olanlarsınız. Birebir sağladığınız iletişim, misafirlerimizin zihninde hiçbir reklamın, etkinliğin ya da organizasyonun bırakmayacağı izler, duygu ve düşünceler oluşturmanıza olanak sağlamaktadır. Türkiye’ye turist olarak gelen misafirlerimizin birer turizm elçisi olarak ülkelerine dönmesinde etkiniz çok büyük.

Turizm sektöründeki ilk mesleki deneyimlerin olan rehberliğin değeri kadar zorluklarını da gayet iyi bilmekteyim. Turist rehberliği ilk ruhsat başvurusundan başlayıp, ilgili diğer tüm işlemlerin e-devlet üzerinden yapılabilmesini sağlayarak attığımız adımı, mesleki ve sosyal haklarınızın iyileştirilmesi için yeni adımların izleyeceğini ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Rehberler Gününüzü kutluyorum. Ülkemizin tanıtımı, turizmimizin gelişmesi için yerine getirdiğiniz büyük sorumluluk, fedakarlık ve yoğun mesai için teşekkür ederim.''



Bu Haber 21.02.2019 - 14:35:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.