Dünya Bankasından Türkiye kararı

Dünya Bankasından Türkiye kararı

Dünya Bankası, Türkiye 2022 büyüme tahminini yüzde 2’den yüzde 1.4’e indirdi.


Dünya Bankası "Avrupa ve Orta Asya Ekonomik Güncelleme Bahar" raporunda, 2022 yılında Türkiye’nin bölge ekonomisinde yüzde 4.1 oranında küçülme beklendiği ve bu oranın koronavirüs salgınından daha büyük bir etki anlamına geldiği kaydedildi.

Türkiye ekonomisinin 2022 için bir önceki tahminde yüzde 2 olan büyüme oranının savaşın etkisiyle yüzde 1.4’e çekildiği belirtilen raporda, Türkiye’nin faiz indirimlerinin talebi desteklemekle birlikte makro-finansal istikrarsızlığı artırdığı vurgulandı. Bu olguların Ukrayna-Rusya savaşının da etkisiyle enerji ve gıda enflasyonuyla birlikte yoksullara zarar vereceği ve salgın sonrası istihdam artışıyla desteklenecek yoksulluktan kurtulma çabalarını engelleyeceği ifade edildi.

Öte yandan Dünya Bankası ECA raporunda, Türkiye’nin savaşın etkisi ve kendi dinamikleri nedeniyle, 2021’deki yüzde 11’lik büyümeyi koruyamayacağı ifade edildi.

Olumlu tarafta ise Türkiye’nin ihracatının olası iç talep ve yatırım düşüşünün yarattığı negatif etkiye karşı iyileştirici bir rol oynayacağı vurgulandı. Türkiye’nin, uluslararası likidite durumuyla ilgili kırılganlığının da sürdüğü belirtildi.



Bu Haber 12.04.2022 - 11:26:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.