Dorak Turizm Direktörü Değirmenci, Kapadokya Hilton’u anlattı

Dorak Turizm Direktörü Değirmenci, Kapadokya Hilton’u anlattı
Dorak Tours Turizm ve Marka Direktörü Esra Değirmenci, Doubletree by Hilton Avanos Kapadokya’nın eylülde hizmet vermeye başlayacağını açıkladı

Dorak Turizm Direktörü Değirmenci, Kapadokya Hilton’u anlattı

Eda Özsoy - TurizmGuncel

Turizm sektöründe 35 yıldır faaliyet gösteren Dorak Tours, hem seyahat acenteciliği hem de otelcilik yapıyor. Ahmet Serdar Körükçü’nün sahibi olduğu şirket, son olarak Kapadokya’ya açılacak olan Doubletree by Hilton Avanos Kapadokya projesi ile kamuoyu gündeme geldi. Grubun Turizm ve Marka Direktörü Esra Değirmenci ile bir araya geldik ve Kapadokya Hilton projesini konuştuk. Profesyonel hayatına 1987 yılında Etap Grubu’nda başlayan Değirmenci, 9 yıl sonra girdiği Hilton grubunda 11 yıl çalışmış. Buradan Mövenpick Grubu’na geçen Değirmenci, şubat ayı başında Dorak Tours ile anlaşmış.

Grup çerçevesinde 10 acente, 4 otel ve üç restoran bulunduğunu anımsatan Değirmenci, İstanbul’da da yeni projeleri olduğunu belirtiyor.  Hedefinin grup içindeki kurumsal kimliği bir formda toplamak olduğunu anlatan Değirmenci, Kapadokya’ya Hilton Grubu’nun gelmesinin bölgeye ayrı bir değer katacağını düşünüyor.

126 ODALI TESİS, EYLÜLDE AÇILACAK


Tesisin 126 odalı olacağını ifade eden Değirmenci, eylüle doğru otelin açılacağını söylüyor. Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürüyor:
“Tesisimizde Hilton’un beş yıldız markası olan Doubletree ile işletilecek. Hilton ile Doubletree arasındaki fark şudur. Hilton’da toplantı odalarının olması şarttır ancak Doubletree’de böyle bir zorunluluk yoktur. Yani Doubletree’de toplatı odanızın büyük kapasitede olma zorunluluğu yoktur. Bir de Doubletree’de bir servis farklılığı vardır. Otele ilk girdiğinizde check in sırasında sizi çikolatalı kurabiyeler ile karşılarlar. Bu servis, bir ikon gibidir. Bu marka Türkiye’de henüz çok iyi bilinmiyor ancak bu sene içinde Ankara ve Laleli’de açılacak tesislerle birlikte toplam 4 Doubletree Oteli olacak.”

Kapadokya’nın dünya literatürü içinde çok önemli bir mekan olduğunu anımsatan Değirmenci, “Bu bölgeye kesinlikle bir markanın gelmesi gerekiyordu. Hilton bölgeye artı bir değer sağlanacak” diyor. Değirmenci, grubun İstanbul’a bir iş oteli düşündüğünü de sözlerine ekliyor.


Bu Haber 04.03.2010 - 20:03:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.