Dikkat! Bakanlıktan otellere yeni belge zorunluluğu

Dikkat! Bakanlıktan otellere yeni belge zorunluluğu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, otellere yeni belge zorunlululuğu getirdi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, otellere müzik meslek birliklerinden sertifika alma zorunluğu getirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre oteller, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren ilgili federasyonlardan müzik lisans belgesinini almak zorunda. Söz konusu belge, turizm işletme belgesi başvurularında gösterilmek zorunda. Halihazırda işletme belgesine sahip tesisler de ilgili federasyondan alacakları belgeyi 1 Ekim 2023 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştıracak.

Belgeyi almayan otellere ilgili kanun kapsamında işlem yapılacak.



Bu Haber 08.06.2023 - 08:35:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yukleyin

    Ahmet almaz 10.06.2023 - 09:27

    otelci zaten sayisini bilmedigi asiri yuklu vergicikler ile devamli para kaybediyor. Zaten Musam vs muzik copyright haklari adi altinda muzik calan her otele sene de 2 dernege para veriyor , konaklama vergisi, reklam katki payi, cevre vergisi , atik vergisi, emlak vergisi , stopaj, sgk primi, gelir vergisi , belediye reklam vergisi, sacma sapan ticaret odasi yillik gelir uzerinde odemesi, havuz kontol vergisi , saglik bakanligi odemesi , yaz babam yaz bitmez.. otelciler guya doviz getirip ulkeyi kurtaracak.

  • hayırlı olsun

    otelci 09.06.2023 - 09:06

    Her şey otelciye yükleniyor konaklama vergisi TGA şimdi de müzik zaten mecvuttu birde lütfen otelci için bazı iyileştirmeler yapalım. (elektrik , su ücretlerinde % likli bir indirim KDV ve alınan alkol ÖTV lerinde indirimler VS gibi) HAYDİ HAYIRLI OLSUN ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.