Dietmar Gunz yeni şirketle sektöre geri dönüyor, İşte Türkiye partneri

Dietmar Gunz yeni şirketle sektöre geri dönüyor, İşte Türkiye partneri

Dietmar Gunz, FTI Group'u sattıktan üç yıl sonra yeni şirketi Rocket International ile sektöre geri dönüş yapıyor. Çok sayıda faaliyet gösterecek bir DMC şirketi kuran Dietmar Gunz’un Türkiye partneri ise Kamil Özil.


Turizm Güncel – Dış Haberler

1980'lerde kurduğu Almanya-Münih merkezli FTI Group'u Nisan 2020'de Mısırlı yatırımcı Samih Sawiris'e satan ve aynı yılın aralık ayında CEO'luk görevini bırakan Dietmar Gunz, “Münih'ten ayrıldıktan sonraki ilk gün emekli olmayacağımı söyledim, ben bir girişimciyim ve öyle kalacağım.” ifadelerini kullandı.

Kurduğu DMC şirketi Türkiye’de de olacak

Alman iş ve turizm dergisi fvw’da yer alan habere göre Gunz, rekabet yasağının bitişinden bir yıl sonra sektöre bu sefer Rocket International adlı bir DMC şirketi ile giriş yapacak. Türkiye, Kanarya Adaları, Mısır, Tunus, ve Özbekistan'da yakın zamanda faaliyetlere başlayacak olan şirket Yunanistan, Karadağ, Tayland ve Suudi Arabistan'ı da radarına almış durumda.

Türkiye partneri Kamil Özil

Gunz'un şirkete dahil ettiği isimler arasında; eski Jumbo Tours yöneticisi Franco Bracotto, eski FTI Bilişim Müdürü Torsten Lampe ve eski Meeting Point yöneticilerinden Markus Weiland, Kamil Özil, Yasser Fatah yer alıyor.

Otelleri yeni şirketinin lehine kullanmak istiyor

Gunz, hangi operatörler için çalışacaklarını söylemese de dünya çapında faaliyet veren bir DMC şirket olduklarına dikkat çekti. Büyük tur operatörlerinin popüler destinasyonlarda köklü ortakları olması gerçeğine karşın Gunz; Ermenistan, Arnavutluk ve Özbekistan gibi gelişmekte olan destinasyonlarda büyük fırsatlar görüyor. Ayrıca FTI tarafından işletilen bazı otelleri mülkünde bulundurmaya devam eden Gunz, bu otelleri yeni şirketi yararına kullanmak istiyor.



Bu Haber 10.04.2023 - 13:03:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.