Deprem nedeniyle düşmüştü, Türkiye tatil talebi yeniden yükselişte

Deprem nedeniyle düşmüştü, Türkiye tatil talebi yeniden yükselişte

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Şubat ayı rezervasyonlarında düşüş yaşanan Rusya’da, Türkiye tatil talebinin toparlandığı kaydedildi.


Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Türkiye tatil taleplerinde şubat ayı boyunca keskin düşüş yaşanan Rusya’da, paket tur satışlarının tamamen toparlandığı bildirildi.

Ülkedeki dev tur operatörlerinin açıklamalarına atıfta bulunan Rus haber ajansı Interfax, Türkiye’ye seyahat talebinin tamamen toparlandığını ve Rusların mayıs tatilleri için tur rezervasyon aktivitelerini artırdığını yazdı.

Türkiye turları için rezervasyonların eski ortalama günlük hacimlerine geri döndüğünü aktaran dev tur operatörü Intourist, 8 Mart’a kadar olan varış tarihleri için tüm Antalya uçuşlarının dolu olduğunu açıkladı.

GazetemRu’da yer alan habere göre, İstanbul’a uçuşların da neredeyse dolduğu bildirilirken, Rusya’daki mayıs tatillerinde sunulan turlara olan taleplerin keskin bir şekilde arttığı vurgulandı.

Rusların Türkiye’de tatil taleplerinin depremler sonrası yeniden canlandığını doğrulayan bir diğer tur operatörü FUN&SUN, ajansa yaptığı açıklamada, rezervasyonların aktif bir şekilde arttığını, Türkiye’nin geleneksel olarak Ruslar için popüler bir destinasyon olduğunu hatırlattı.

Ayrıca doğal afetlerin Rus turistlerin konaklamayı tercih ettiği bölgeleri etkilemediğine dikkat çeken tur operatörü, Türkiye turları için rezervasyon derinliğinin sonbahar seviyelerine ulaştığını ekledi.

Çevrimiçi seyahat acentesi SletatRu Travel’ın genel müdür yardımcısı Yulia Rudenko, Türkiye’deki depremin satışlarda keskin bir düşüşe yol açtığını ancak hızla toparlandıklarını söylerken, mayıs ayı için rezervasyonların hızla arttığını gördüklerini ifade etti.

Rusya’da Türkiye tatili fiyatları yükselişte

Yakın zamanda SletatRu Travel araştırmaları, Ruslar için Türkiye’deki tatil maliyetinin geçen yıla göre ortalama yüzde 22,5 arttığını göstermişti.

Aynı zamanda yaz dönemi fiyatlarının yaklaşık yüzde 27 arttığını kaydeden uzmanlar, Türkiye’ye paket turların özellikle lüks segmentte geçen yıla göre keskin artış gösterdiğinin altını çizdi.

Bazı otellerde fiyat artışlarının yüzde 40’a vardığını bulan uzmanlar, ancak çoğu otelin fiyat politikasını kendisine ve bireysel talebe bağlı olarak değiştirdiğini, hala bütçeye uygun konaklama seçeneklerinin olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Türkiye’de yaz tatili için yoğun talebe rağmen hava trafiğindeki kısıtlamalar nedeniyle arz ve talep dengesizliği yaşandığını doğrularken, bu durumun yaz aylarına doğru daha da hissedileceği konusunda hemfikir.

SletatRu araştırmalarına göre, Türkiye’de iki kişilik yaz tatili maliyeti, sadece kişi başına bin 149 euro seviyesinde yer alıyor.



Bu Haber 07.03.2023 - 09:03:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.