Demirören, TFF başkanlığına aday olacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adaylığının bildirilmesi için son gün olan 21 Şubat'ta adaylığını açıklaması bekleniyor.


Şenes Erzik'in 'hayır' demesi, Mehmet Ali Aydınlar'ın da kabul görmemesinden sonra, daha önce ismi gündeme gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in bu görevi kabul edeceği ve 27 Şubat'ta başkan adayı olarak seçimlere katılacağı öğrenildi.

LEVENT BIÇAKCI: "ADAY OLMAYACAĞIM"
 
TFF Eski Başkanı Levent Bıçakcı, 27 Şubat'ta yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olmayacağı açıkladı. Bıçakçı, yaptığı açıklamada, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası ile oluşan beklenmedik ve hazırlıksız TFF başkanlık seçimi nedeniyle, kamuoyunun TFF'nin yeni başkan adayları konusunda yaptığı yakıştırma ve yorumları dikkatle takip ettiğini belirterek, “Başkan adaylığı konusunda herhangi bir tasarrufumun olmayacağını özenle ve altını çizerek belirtme ihtiyacı hissediyorum. Bu düşüncemde en ufak bir değişiklik olmayacağını da vurgulamak arzusundayım” dedi.
 
 DEMİRÖREN, TFF SEÇİMLERİNDE BAŞKAN ADAYI OLURSA, SİYAH-BEYAZLI KULÜPTEKİ BAŞKANLIK GÖREVİNDEN EN KISA SÜREDE İSTİFA EDECEK

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına adaylığını koyması büyük ölçüde kesinleşmişti.

Beşiktaş Kulübü'nün de başkanı olan Demirören'in eğer TFF başkanlığına aday olması halinde hem Siyah-beyazlı kulübün, hem de TFF'nin statü kurallarına göre bazı gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Yıldırım Demirören'in öncelikle en kısa zamanda Beşiktaş başkanlığından istifa edip, bu istifa kararını kamuoyuna açıklaması gerekir. Daha sonra da bu istifa dilekçesini Federasyon seçimlerinin olduğu gün kongre divanına ibra etmesi icap edecek.

Ayrıca Beşiktaş Kulübü'nün kendi iç talimatlarına göre bir yönetim kurulunda başkan istifa ederse, yönetim kurulu üyeleri de istifa etmiş anlamına geliyor. Bu kural çerçevesinde Demirören ve yönetim kurulunun tamamen istifa edeceği anlamına gelecek. İstifa ettiği günden tam 1 ay sonra ise Siyah-beyazlı kulüpte olağanüstü seçimli genel kurul gerçekleştirilecek. Bu 1 aylık sürede de Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanlığı, Divan Kurulu'na sevk edilmiş olacak. Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de, 1 aylık süreyle Beşiktaş Kulübü'nün yönetim kurulu başkanlığını taşımış olacak. 


Bu Haber 19.02.2012 - 11:14:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.