Dedeman’dan ‘miras için kılıçlar çekildi’ iddiasına yanıt

Dedeman’dan ‘miras için kılıçlar çekildi’ iddiasına yanıt

Dedeman Holding, 2019 yılında hayatını kaybeden Murat Dedeman’dan kalam mirasın paylaşımıyla ilgili aile içinde kılıçların çekildiği şeklindeki habere tepki gösterdi.


Sabah gazetesinde Evren Abdullahoğlu imzasıyla yayınlanan “600 milyon liralık miras için kılıçlar çekildi! "Miras hakkımız engelleniyor, holdinge kayyum atansın" başlıklı haberde, “Dedeman Holding'in patronu Murat Dedeman, 2019 yılında kalp krizi geçirip vefat etti. Dedeman'dan geriye kalan 600 milyon liralık servet, mirasın varislerini karşı karşıya getirdi. 600 milyon liralık miras için kılıçlar çekildi! Miras hakkımız engelleniyor, holdinge kayyum atansın Dedeman Holding'in başına ünlü işadamının diğer evliliğinden olan oğlu Rıfat Dedeman ile kızı Banu Dedeman geçti. Merhum iş adamının son eşi Sevda Dedeman ile 2017'de boşandığı eşi Olga'dan olan kızı Sofia Dedeman bir süre önce mirastan mahrum bırakıldıkları iddiasıyla mahkemeye başvurdu.” ifadelerine yer verilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dedeman Holding, Murat Dedeman’ın ve şirketin ismi kullanılarak asılsız, mesnetsiz ve manipülatif paylaşımlar yapıldığını belirtti. Dedeman’ın otelcilik ve madencilik alanında 75 yıldır faaliyet gösteren köklü bir kuruluş olduğu kaydedilen açıklamada, miras paylaşımı ile ilgili iddiaların mesnetsiz olduğu ileri sürüldü.

Dedeman Holding’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sağlığında turizm ve madencilik sektörlerinde büyük başarılar elde etmiş, ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlamış merhum Murat Dedeman’ın ismi ve hatırası hiçe sayılarak, basın yoluyla, iyi niyetten uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak yapılan paylaşımlar, merhumun ruhunu rahatsız etmekten başka hiçbir etki yaratmamaktadır.

Söz konusu haberlerde ortaya atılan mesnetsiz miras paylaşımı iddiaları, yasal çerçeve dahilinde mahkemeler nezdinde kesinleşecek bir konudur. Miras taksimi şirket hisselerimizin sadece cüzi bir kısmı ile ilgilidir. Şirket hisseleri resmi şekilde intikal etmeden hak sahipliği doğmadığı gibi, gelecekte miras taksimi nedeniyle Şirketimizin yönetiminde herhangi bir değişikliğin gerçekleşmesi de hukuken mümkün değildir.

Bağımsız mahkemelerin iradelerini baskı altına almak gayesiyle, kamunun haber alma hakkını suistimal ederek ve art niyetle yapılmış paylaşımların gerçeğe aykırı ve yanıltıcı mahiyet taşıdığı, bu tür mesnetsiz paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususlarını siz değerli basın mensuplarımızın bilgisi ile kamuoyunun takdirine sunarız.”



Bu Haber 27.04.2023 - 12:13:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.