'Çin'in açılması toparlanmayı 1,5 yıl öne çekecek'

'Çin'in açılması toparlanmayı 1,5 yıl öne çekecek'

Çin'in uluslararası uçuşlara açılmasıyla beraber küresel havacılık sektörünün bu yılın haziran ayında 2019 seviyesine ulaşacağı belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Çin'in uluslararası uçuşlara ve seyahatlere açılması küresel havacılık sektöründe beklentilerin revize edilmesini beraberinde getirdi.

Uçak kiralama şirketi (lessor) Avolon, Çin'in açılmasıyla birlikte küresel havacılık sektörünün yaz aylarında 2019 seviyesine ulaşacağını açıkladı.

Günümüzde küresel havacılık sektörüne eklenen her 2 koltuktan birinin Asya'da olduğuna dikkat çeken Avolon, Çin'in açılmasının havacılık sektörünün büyümesine katkı sunacağını belirtti.

ACI Europe, 2023 yılında hava yolu yolcu talebinin 2019'un yüzde 85-86'sı düzeyinde gerçekleşeceğini, tam toparlanmanın ise 2025 yılında gerçekleşeceğini tahmin etmişti.

Benzer şekilde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı da (EUROCONTROL) havacılık sektöründe tam toparlanmanın 2025'ten önce gerçekleşmeyeceğini öngörmüştü.

Çin'in açılmasıyla bu yılın ortasında 2019 seviyesine ulaşılacağını öngören Ancak Avolon'un CEO'su Andy Cronin ise hava ulaşımındaki sınırlayıcı faktörün yolcu talebinden değil arz yetersizliğinden kaynaklandığını ileri sürüyor.



Bu Haber 17.01.2023 - 09:28:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.