Bentour ‘Kimseye borcumuz yok’ dedi 2023 için hedef büyüttü 

Bentour ‘Kimseye borcumuz yok’ dedi 2023 için hedef büyüttü 

Bentour’un tepe yönetimi, Antalya’da düzenlediği basın toplantısı ile hem 2022 sezonunu değerlendirdi hem de 2023 hedeflerini açıkladı. Şirket, 2023 için iddialı.


Turizm Güncel – Antalya

Avrupa’da Türkiye spesiyalisti olarak faaliyet gösteren Bentour, pandeminin ardından ilk Comedy Night etkinliğini Antalya’daki Nirvana Cosmopolitan’da yaptı. Almanya, Avusturya ve İsviçre’den 700 seyahat acentesini Antalya’ya getiren Bentour, 2023 programını hem acentelerle hem de basın mensupları ile paylaştı. Basın mensuplarının karşısına geçen Kadir Uğur, Deniz Uğur ve Songül Göktaş Rosati, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İki senelik aranın ardından Comedy Night’ı yeniden yapmaya başladıklarını belirten Kadir Uğur, pandemiye elveda turizm merhaba dedik. 10 yıldır Comedy Night’ı yapıyoruz.” dedi.

68’li yıllarda turizme Alanya’da başladığını ve 54 senedir turizm yaptığını kaydeden Uğur, “Seyahat acentelerine özel bir şey yapmak istedik. Ünlü diskoları kiralayarak acenteleri davet etmeye başladık. Oralara herkes giremiyordu. Her bir büyük şehirde bu diskoları tuttuk ve insanları buraya davet etmeye başladık. Sonra benim açılımımla modernleşmeye başladı. İsviçre’de ise seyahat acenteleri olimpiyatları yaptık. Spor müsabakaları düzenledik, ödüller verdik. İki sene sonra olimpiyat komitesinden bize mektup geldi. İsimlerini kullanarak bu etkinliği yaparsak bize ceza vereceklerini söylediler.” dedi.

“Etkinlikleri Comedy Night’a çevirdik”

Bunun üzerine etkinliği Comedy Night’a çevirdiklerini kaydeden Uğur, “Almanya’da 10 şehride yapıyorduk ve bu bütçemizi çok aşıyordu. Kaya Yanar’ı çağırıyorduk. Bir etkinlik için 30 bin euro istiyordu. 10 etkinlik 300 bin euro... Bakanlığın da elinde ‘bütçe yok’, bize yardım etmiyor. Biz de bunu Antalya’ya taşıdık ve enformasyon programını üç güne sığdırmaya başladık. Türkiye’yi satan, destekleyen acentelere teşekkür etmek, yeni inovasyonlar ortaya koymak için acenteleri Antalya’ya getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimseye borcumuz yok”

“Hiç kimseye borcumuz yok. Ne bankalara, ne otellere ne de uçak şirketlerine.” diyen Kadir Uğur, “Hatta kardayız. Böyle bir şirketin sahibi olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’den beş kuruş yardım almadık. Her şeyi kendi imkanlarımızla yaptık.” diye konuştu.

Antalya’da 6 katlı Bentour merkezini yapmaya başladıkları belirten Kadir Uğur, “Bu binanın üçüncü katında infinity yüzme havuzu, spa ve hamam olacak. Bu imkanlar sadece Bentour çalışanları tarafından kullanılacak. Bizim işimiz insanlarla ve arkadaşlarımız yoğun şartlarda çalışıyorlar.

“Doğru adımlarla doğru yoldan ilerliyoruz”

2022'de çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Bentour Reisen Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, “Önemli olan adımın büyüklüğü değil hangi yöne doğru atıldığıdır. Kadir bey tarafından kurulduğundan bu yana şirketimiz emin adımlarla doğru yolda ilerliyor.” dedi.

“2023 satışlarını yüzde 50 kapasite artışı ile açtık”

2022 sezonunda 170 binin üstünde misafire hizmet verdiklerini belirten Rosati, “Sürdürülebilirlik büyümenin temeli. Güvenirlik, inanç ve partnerlik bizim en önemli önceliklerimiz. Bütün iş ortaklarımızın bizi güvenilir bir partner olarak tanıması bizi gururlandırıyor. Hareketsizlik bizim için hiçbir zaman bir seçenek olmayacak. 2023’te uçuş programımızı Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’den yüzde 50 artışla açtık. Almanya’dan ve diğer havalimanlarından günlük uçuşlar sunuyoruz. Aynı şekilde ürün portföyümüzü de genişlettik. Türkiye’deki iyi otellerle çalışıyoruz. Bu seneki trendlerde villa ve lagoonlar ön planda. Bentour Swiss Lagoon, Bentour Swiss Villa ve Mavi yolculuklar sunuyoruz. 2023 yılında İzmir ve Bodrum CIP hizmetlerini de devreye alacağız. Mybentour.com ile dijital dünyaya bir adım daha attık. Kendi incoming acentemizle hizmetimizi daha da pekiştirdik. 24 saat rehber servisi ile acentelere en iyi imkanlarla hizmetler sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“En iyi otellerle çalışıyoruz”

2023 sezonu için 324 sayfalık bir katalog oluşturduklarını ve en iyi otelleri kataloğa aldıklarını kaydeden Songül Göktaş Rosati,  katalogda özellikle 55-60 üstü yal grubu içi özel fiyatlar sunduklarını belirtti. Bentour Club ile aynı zamanda sadık misafirlere de değişik programlar sunduklarını açıkladı.

İstanbul programı ile ilgili de bilgi veren Rosati “İstanbul paket programlarını sunuyoruz. Güvenceli seyahat bilhassa pandemi döneminde insanlar tarafından ilgiyle karşılandı. Geride kalan sezonda müşterilerden yoğun talep oldu. Rezervasyonlarda FlexOption, havalimanı hizmetleri, özel transfer, yerel gezişler ve kiralık araç hizmetleri sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“Kampanyada misafir memnuniyetinin kaynağı olan çalışanlar öne çıkarılacak”

2023 sezonundaki pazarlama kampanyasında misafir mutluluğunun esas kaynağı olan turizm çalışanlarını öne çıkaracaklarını açıklayan Rosati, “Misafir memnuniyetini sağlayan insanları öne çıkaracağız. Güzel servis ve ürün her yerde var ama en önemli olan insanlarımız, yani misafire hizmet veren çalışanlarımız. Bu nedenle kampanyada önceliği turistlere hizmet veren insanlara vermek istiyoruz. Maskenin arkasında 40 derecede güler yüzlerini gözlerine yansıttılar. Zor şartlarda çalıştılar ve insanları mutlu ettiler. İşte biz bunu öne çıkarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rosati, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sürdürülebilirlik çok önemli bir hale geldi. Bizim için sürdürülebilirlik sadece ekolojik değil ekonomik ve sosyal olarak da önemli. Biz Antalya’da bir Bentour Ormanı hayata geçirdik. Yangınlardan sonra 15 binin üzerinde ağaç diktik ve bu projelerimize devam edeceğiz.

“Bentour sağlam bir finansal yapıya sahip”

2023 yaz sezonu için beklentimiz yüksek. Savaş ve enflasyon nedeniyle insanlarda soru işaretleri oluşsa da, sürdürülebilir büyüme yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bentour sağlam bir finansal yapıya sahip, güvenilir partner ve organizatör. Seyahat artık sadece seyahat değil. Seyahat dünya barışına, kalkınmaya yardım ediyor. İnsanların birbirine karşı toleranslı olmasına ve birbirini tanımasına vesile oluyor.

“Krizlere bağışıklık kazandık”

Krizlere karşı direnç ve bağışıklık kazandık. Uzun zamandır krizlerle karşı karşıya kaldık ve hiçbir zaman yerde kalmadık. Krizden bu kadar hızlı çıktığımız için hem ülkemle hem de şirketimle gurur duyuyoruz. Bentour hem müşterilerimizi hem de beni mutlu ediyor.”

Deniz Uğur: İnsanlar ek hizmetlere para harcamak istiyor

Bentour CEO’su Deniz Uğur ise önceliklerinin farklılık olduğunu belirtti. Bütün tur operatörlerinin seyahati paketleyip sattığını ifade eden Uğur, “Bazı tur operatörleri fiyatları kırarak misafir sayısını artırmak ister. Biz diyoruz ki kaliteli müşterileri bulalım. Bunun için de farklı olmak zorundayız. Ancak farklı olursak farklı olabiliriz. Bu nedenle ilave servisler sunmamız lazım. Onu da dijital platformda güzel bir şekilde sunduk. İnsanlar ek hizmetlere para ödemek istiyor. Mesela özel transfer servisi pandemi döneminde çok ilgi gördü. Biz şirket olarak hizmet dünyasında ilkleri yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

“İlave hizmet, ilave kazanç ve ciro demek”

Hizmet sektöründe çalıştıklarını ve ana sloganlarının “Mutlu eden” olduğunu ifade eden Deniz Uğur, “Hep insanları nasıl daha mutlu edebiliriz diye düşünüyoruz. Diğer taraftan acentelerimizi mutlu etmemiz gerektiğini düşündüğümüz için onları Antalya’ya getiriyoruz. Bu da Türkiye turizmi için çok önemli. Her şey dahil iyi bir konseptti ama zamanı geldi onun ilerisine geçmek gerekiyor. İlave hizmet ilave kazanç ve ilave ciro demek. Bu bizim olduğu kadar Türkiye turizmi için de önemli bir konu.” dedi.

“Bedava verdiğiniz şey değersizdir”

Ucuz ürün satmadıklarını, bu nedenle Almanya pazarındaki sert rekabet koşullarının kendilerini ilgilendirdiğini belirten Deniz Uğur, “Bizim için rekabet problem değil. Biz ucuz segmentte satmıyoruz. Kaliteli ürün ve normal fiyattan sattığımız için müşterilerimiz de etkilenmiyor. Acentelerimiz de aynı bakış açısına sahip. Biz başka bir yoldan gittiğimiz, bir milyon kişi getirme hırsımız olmadığı için bu rekabetten etkilenmiyoruz. Bedava verdiğiniz şey kıymetsizdir. Bunu yapmayanlar da tüccar değildir ve elenip gittiler” ifadelerini kullandı.

2023 için 200 bin koltuk planladıklarını belirten Deniz Uğur, bunun en minimum hedef olduğunu da sözlerine ekledi. Biz ‘az söyleyelim saha fazla yapalım’ şeklinde ilerliyoruz.



Bu Haber 03.12.2022 - 19:04:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.