‘Basit konaklama Belgesi’ ile ilgili önemli açıklama

‘Basit konaklama Belgesi’ ile ilgili önemli açıklama

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, belediye belgeli otellere getirilen ‘Basit Konaklama Belgesi’ ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.


Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak “Basit Konakalama Belgesi’ almayan belediye belgeli otellerin belediye ruhsatları iptal edilecek” diyen Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, konuyla ilgili yanlış anlamaların ortaya çıktığını belirterek yeni bir açıklama yaptı.

Müdürlük tarafından yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Turizm Güncel (https://www.turizmguncel.com/haber/otellere-basit-konaklama-belgesi-uyarisi) internet sitesinde 11.06.2022 tarihinde yer verilen “Otellere Basit Konaklama Belgesi Uyarısı” başlıklı haberde; “28.07.2022 tarihine kadar Basit Usul Konaklama Belgesi başvurusunda bulunmayan işletmelerin belediye ruhsatları iptal edilecek. Belediyeden iş yeri açma ruhsatı alan tüm konaklama tesisi işletmecileri bundan böyle Basit Konaklama Tesis İşletme belgesini alacak” şeklinde haber yayımlanmıştır.

Söz konusu haber metnindeki yukarıda belirtilen ifadeler Sektörde yanlış yorumlamalara sebebiyet vermiş olup, söz konusu haberin aşağıda belirtilen şekilde düzeltilmesi gerekmektedir.

“Bilindiği üzere; 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun geçici 11.maddesi;

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte ilgili idaresinden alınmış işyeri açma çalışma ruhsatı ile faaliyette bulunan ve turizm işletmesi belgesi bulunmayan konaklama tesislerine, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Bakanlığa başvurmaları halinde basit konaklama turizm işletmesi belgesi verilir.

Birinci fıkrada belirtilen süre içinde basit konaklama turizm işletmesi belgesi almak için başvuruda bulunmayan konaklama tesisleri faaliyette bulunamaz. Bu tesislerin işyeri açma ve çalışma ruhsatı Bakanlıkça yapılan bildirim üzerine yetkili idare tarafından bir ay içinde iptal edilir ve faaliyetlerine son verilir. Hükümlerini içermektedir.

Bu kapsamda 28.07.2021 tarihinden önce düzenlenmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyette bulunan turizm işletmeleri 28.07.2022 tarihine kadar başvuru yapmaları halinde, basit konaklama tesisi turizm işletmesi belgesi alabileceklerdir. Buna karşın, 28.07.2021 tarihinden sonra düzenlenmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyette bulunan turizm işletmelerine; ne Valilikler (İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri) ne de Bakanlıkça basit konaklama turizm işletmesi belgesi düzenlenmesi mümkün bulunmamaktadır.”



Bu Haber 07.07.2022 - 18:38:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.