Balıkesir, Cannes'da tanıtılacak

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek gayrimenkul fuarı MIPIM’e Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katılacak. Yatırımcıların buluşma noktası olan fuarda, Balıkesir’in enerji ve turizm projeleri tanıtılacak.


Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleşecek MIPIM Gayrimenkul Fuarı 10-13 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak. Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların buluştuğu fuarda bu yıl şehirler de tanıtılacak. Fuarda Türkiye’den, İstanbul , Ankara, Antalya ve Balıkesir olmak üzere pek çok şehir, vitrinlerindeki en son projelerini tanıtacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’ i MIPIM’ de, lojistik, yenilenebilir enerji ve turizm projeleri ile ön plana çıkartacağını dile getirdi.
 
LOJİSTİK KÖY KURULACAK
 
Balıkesir’in, İstanbul, Bursa ve İzmir illerinin köşelerini oluşturduğu var sayılan üçgenin tam ortasında bulunduğunu belirten Başkan Uğur, geliştirilen projeler ile önümüzdeki yıllarda şehrin sanayi ve lojistik merkez haline gelmesi beklediklerini söyledi.

Balıkesir’ in Marmara Denizi’ ne kıyısı olan ilçelerinden olan Bandırma ilçesinin bu konuda umut vaat ettiğini dile getiren Uğur, “ Bandırma Limanı, İstanbul’dan sonra Marmara Denizindeki en büyük ikinci liman, ülkenin ise beşinci büyük limanı. Kara, deniz, demir ve hava yolu ulaşım olanaklarını bir arada bulunduran nadir yerlerden olan Bandırma, Güney Marmara Bölgesinde lojistik üs niteliği taşıyor” dedi. 

İlçede halihazırda yer alan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi yüzde 95’lik doluluk oranıyla faaliyet gösterdiğini belirten Uğur,  şunları söyledi:

“MIPIM’ de sergilenecek olan sektör ile ilgili en iddialı projelerden biri de Gökköy Lojistik Köyü. Balıkesir’de kurulan, TCDD Gökköy Lojistik Köyü, Ege ve Marmara Bölgesi’nin önemli taşıma merkezlerinden biri haline geleceği öngörülmekte. Gökköy aynı zamanda kuru liman özelliği taşımakta. Bunu da hinterlandındaki sanayi alanları ve entegre olduğu demir yolu ulaşım ağları ile ortaya koyuyor. 200 dönüm arazi üzerine kurulan ve bitişiğinde yer alan Balıkesir OSB sanayi ile bütüncül bir yapı oluşturan lojistik köy, mevcut ulaşım seçeneklerinin yanı sıra, Tekirdağ-Bandırma Trenleri Projesi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesiyle de var olan potansiyeline güç katmış olacak.”

(Hürriyet)
 


Bu Haber 02.03.2015 - 09:10:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.