Bakanlıktaki plaj vurgunu: Gariban bir çocuk ama şirkette yönetici

Bakanlıktaki plaj vurgunu: Gariban bir çocuk ama şirkette yönetici

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı plaj işletmesi TURAŞ’ta yaşanan yolsuzlukları ortaya çıkaran kurumun eski genel müdürü Tayhan Şimşek, plajların karalama sözleşmelerle, kim olduğu belli olmayan şahıslara işletmeye verildiğini anlattı.


Mehmet Nuri Ersoy ‘Bakanlık işletiyor’ demişti

TURAŞ’ın yüzde 49’unun Kültür ve Turizm Bakanlığına, yüzde 51’inin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarından oluştuğunu belirten TURAŞ eski genel müdürü Tayhan Şimşek, Nevşin Mengü’nün yayınına konuk olarak kurumda yaşanan yolsuzluklarla ilgili bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un plajlar için “Muhalefetin de imzası olan bir kanun çıkardık. Bizim buraları kiraya verme şansımız yok. Bakanlık buraları kendisi işletecek dedi.” ifadelerini kullandı.

“Bakan bey bana hazırlattığı raporu okumamış”

Atanmasının ardından Bakanlığa bağlı plajlara ve alt yapılara ilişkin denetim ve iş raporu hazırladığını kaydeden Şimşek “Bakanlığa bağlı plajları Bakanlığın işletmediğini, içeride ayrı bir işletmeci olduğunu fark ettim. Bakanlığa çekilmiş noter ihtarı da var. Bakan Bey sanırım bana ‘Hazırla teftiş kuruluna gönder’ dediği raporu görmemiş veya okumamış. Diyorum ki, Kültür ve Turizm Bakanlığına ait işletmelerin içinde ayrıca bir işletme var. Sözleşme gibi bir karalama var. Karalamanın kime ait olduğu belli değil. Yönetim kurulunun imzası yok ve bu içerideki işletmeci tüm ürünleri maliyetine benden alıyor, benim en güzel yerime köşk kurmuş orada satıyor.” şeklinde konuştu.

“Şirkette yönetici görünüyor ama gariban bir çocuk”

Hem kendi hazırladığı raporda hem de noter ihtarında ‘Bu işletmeci kimdir?’ diye soru sorduğunu anlatan Tayhan Şimşek “Firma sahibine soruyorum, ‘Ben bilmiyorum. Bu şirketi bana yukarısı kurdurdu’ diyor Şirkette yönetici görünüyor ama gariban bir çocuk. Belek, Kadiriye ve diğer plajlarda kim olduğu belli olmayan karalama bir sözleşme var. Şahsın kim olduğu ve gelirlerin nereye aktığı belli değil. İçeride birbirine girmiş bir karmaşa var.” dedi.

“Bizim bütün plajlarımıza adam çökmüş”

TURAŞ ile ilişkisi kesildikten sonra bu sefer de kendisine ‘Sen bu şirketle ilgili ne biliyorsun?’ şeklinde soru sorulduğunu söyleyen Şimşek “O şirket içeride satış yapıyor. Bizim bütün plajlarımıza adam çökmüş. Tek bu değil, düğün alanınız, satış alanlarınız... İçeride başka başka kişiler var. O dönem Bakan Beyin ‘Teftiş kuruluna gönder’ dediği rapor da incelenmemiş.” ifadelerini kullandı.

“Aileleri gelmiş otellerde kalmış”

Özellikle Kadiriye bölgesinde bazı otellerle sözleşme yapıldığını anlatan TURAŞ eski genel müdürü “İçeride şezlong kiralaması yapılmış. 10 otel varsa 5’i ile yapılmış. Diğer 5’i ortada yok. Kim yapmış, neye istinaden yapmış bu sözleşmeleri ortada bir şey yok. İşte aileleri gelmiş o otellerde kalmış. Barter adı altında olmayan sözleşmelerle hareket edilmiş.” dedi.



Bu Haber 05.05.2023 - 15:16:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.