Bakanlık, sağlığa zararlı gıda üreten 46 şirketi ve ürünlerini teşhir etti

Bakanlık, sağlığa zararlı gıda üreten 46 şirketi ve ürünlerini teşhir etti
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları açıklandı.

 
Buna göre, baharat üreten 2 gıda işletmesinin 2 parti ürününde, bal üreten 3 gıda işletmesinin 4 parti ürününde, bulgur üreten 1 gıda işletmesinin 1 parti ürününde, et ürünleri üreten 14 gıda işletmesinin 14 parti ürününde, kahve üreten 2 gıda işletmesinin 2 parti ürününde, süt ürünleri üreten 12 gıda işletmesinin 13 parti ürününde, takviye edici gıdalar üreten 10 gıda işletmesinin 13 parti ürününde, dekoratif yer fıstığı üreten 2 gıda işletmesinin de 2 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi.

İşte o gıdalar ve parti numaraları

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri,  5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 31inci maddesinin 6ncı  fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 2 gıda işletmesi ve  bu işletmelerin ürettiği 2 parti ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

                                                          BAHARAT



 


Bu Haber 04.07.2014 - 10:15:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • zafer 05.07.2014 - 09:35

    Bunlari aslinda halkin sagliyla oynayan kisiyi derhal yuklu para cezasi 10 yil hapis meslekten men cezasi

  • ökkeş 05.07.2014 - 07:33

    sayın bakan ve bakanlıkta çalışan arkadaşlar bunları böyle yayınlayacağınıza firmayı kapatın veya ağır yaptırımlar yapın siz böyle yaptıkça onlara reklam yapmış gibi oluyorsunuz.....

  • BEKİR 04.07.2014 - 12:02

    NE YEDİĞİMİZ BELLİ DEĞİL İNSANLARI KANDIRMAYI LÜTFEN BIRAKIN YA. BU İNSANLARI EN BAŞTA EN BÜYÜKLERİNİN ARASINDA VAR İSE BUNLAR TEŞHİR EDİLMESİ LAZIM

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.