Bakanlık, ‘kültürlü ve turizm dostu taksici’ yetiştirecek

Bakanlık, ‘kültürlü ve turizm dostu taksici’ yetiştirecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’daki taksicilere 13 dalda eğitim verileceğini açıkladı.


İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasında taksiciler ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’daki taksicilerin eğitimi ile ilgili bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Psikolojik tarama testlerinden geçirilcekler

Eğitimden önce taksilere bir ekran sistemi bağlanacağını belirten Mehmet Nuri Ersoy, ilk etapta İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ne bağlı 600’ün üzerindeki taksiden 400’üne bu sistemin bağlandığını açıkladı. Devamında eğitim çalışması başlayacağını kaydeden Ersoy, IGA tarafından taksicilerin psikolojik tarama testlerinden geçirilerek el edilen sonuçlara göre taksicilerin gruplara ayrılacağını ifade etti.

13 dalda eğitim verilecek

Eğitimlerin 6 kişilik salonlarda yapılacağını ve birkaç safhadan oluşacağını kaydeden Ersoy, ‘’Bu program çerçevesinde yaklaşık 13 farklı dalda eğitim verilecek. Davranış, tarih, kültür ve turizm konuları, acil duruma müdahaleden tutun da kendilerini geliştirecek farklı dalda bu hizmet verilmiş olacak. Bu eğitimler maalesef bir süre sonra unutuluyor. Bu eğitimlerin unutulmaması için de dijital ortama telefonlardaki aplikasyonlara yüklenecek. İstediğiniz zaman bunlara bakabileceksiniz. Belli sürelerde hatırlatmalar ve eğitim şekilleri bu aplikasyonlara gelecek." diye konuştu.

‘Turizm Dostu Taksici’ logosu verilecek

Ersoy konuşmasında, eğitim sonrası yapılacak değerlendirmede başarılı olan taksicilere sertifika verileceğini belirterek, "Bu sertifikasyon hem toplu taşıma sürücü belgelerine not olarak işlenecek hem de başarılı olan arkadaşların taksilerine 'turizm dostu' logoları takılacak" dedi.



Bu Haber 19.06.2019 - 15:28:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ANTALYA'DA DAHA ÇOK ŞART 20.06.2019 - 01:12

    Sayın Bakanım Öncelikli olarak Antalya gibi ülkemizin Turizm başkentindeki Taksicileri eğitelim! sorunlar 1- Taksiciler ingilizce almanca rusca bilmiyor sorunlar 2- Taksiciler Hanut işi yapıyor otel müşterilerini anlaşmalı oldukları mağazalara goturuyoruz yuzde 40 lara varan komısyonlar talep ederek turızmı baltalıyorlar sorunlar 3- A sınıfı acentelerin yetki alanına giriyorlar günlük kaçak turlar yapıyorlar, komisyon alarak acentelerin ekmekleriyle oynuyorlar TÜRSAB bu konuda sessız yetersız denetım yapmıyor. sorunlar 4- Acentecı 3 kısıyı kapadokya ya veya pamukkale gıbı turıstık bır merkeze tur yapsa aracta ılla rehber ıstıyorlar ancak Taksıcıler aynı anda 3 4 yere goturuyor turıstı hıcbırsey talep edılmıyor! bunlar haksız kazanc degılmı? sorunlar 5- Tarla dan cıkıp terlı pıs camurlu halde turıstı alıp havalımanına goturuyorlar hıc yakısık alırmı? sorunlar 6- ayt - belek 40 euro ıse gerı donus belek - ayt 55 euro bu haksızlık degılmı turıste kazıklanma hıssı degılmıdırı baskanım? acıl sorulara cevap

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.