''Bu alanın bir karışını bile aç gözlü rantçılara teslim etmeyiz''

''Bu alanın bir karışını bile aç gözlü rantçılara teslim etmeyiz''
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Engin, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda çıkan orman yangını ile ilgili açıklama yaptı.

Turizm bölgesi Ayvalık'ın Adaları Tabiat Parkı'nda çıkan yangında, 80 hektar alan kül oldu. Elektrik kablosunun kopması sonucu ileri sürülen yangın sonrası açıklama yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Engin, “Bu alanın bir karışını bile aç gözlü rantçılara teslim etmeyiz” dedi.

Yangında yitirilen tüm canlılar ve ağaçlar için, “İçimiz kan ağlasa da asli görevimiz Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nı korumak ve bu alanın bir karışını bile aç gözlü rantçılara etmeyeceğiz. Bu bilinçle hareket eden herkese teşekkür ederim” diyen Başkan Ergin, yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesinin takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür'ün haberine göre Ergin, Ayvalık'ın gözbebeği Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içindeki Toka Otel mevkiinden başlayıp fırtınanın etkisiyle hızla yayılan orman yangınının gece başlamasının olumsuz koşullar yarattığını söyledi.

Mesut Ergin sözlerini şöyle sürdürdü:

* Olumsuz koşullara rağmen sahada bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ayvalık belediyemiz, Ayvalık Orman İşletme Şefliği çalışanları başta olmak üzere yangın söndürme çalışmalarına katılanlar büyük birlik ve beraberlik içinde teyakkuza geçti.

* Eline hortumunu küreğini alıp söndürmeye koşturan duyarlı Ayvalık halkının da çabalarıyla yangın sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürüldü.



Bu Haber 21.09.2020 - 09:01:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.