Ayman Maslamani ATM Dubai'de Körfez pazarını değerlendirdi

Ayman Maslamani ATM Dubai'de Körfez pazarını değerlendirdi
Ortadoğu'nun en önemli turizim fuarı ATM Dubai başladı. Fuarda TurizmGüncel'e açıklamalarda bulunan Heysem Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ayman Maslamani, satışların iyi gittiğini ancak Türkiye'deki otellerin fiyat arttırmasının kendilerini endişelendirdiğini ifade etti.


Yelda Karaca - ATM Dubai

World of Luxury Travel ve Heysem Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ayman Maslamani, ATM Dubai Fuarında TurizmGüncel'in sorularını yanıtladı.



''MÜŞTERİMİZİN YÜZDE 60'I İSTANBUL'A GELİYOR''

Ağırlıklı olarak Lübnan ve Ürdün pazarlarında faaliyet gösterdiklerini anlatan Ayman Maslamani, Türkiye'ye yaptıkları operasyonların yüzde 60'ının İstanbul varışlı olduğunu kaydetti. Maslamani, ''Geri kalan müşterimizin yüzde 30'u Akdeniz ve Ege, yüzde 10'u ise Karadeniz'i tercih ediyor.'' dedi.

''BAZI OTELLER FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTIRDI''

Arap turistin Türkiye'de kültür, doğa, mavi tur gibi etkinlere katıldığını ifade den Ayman Maslamani, 2018 sezonu ile ilgili olarak ise, ''Şu anda 2018  iyi görünüyor. Ancak fiyatların yükselmesi bizi endişeye sokuyor. Oteller yüzde 20-30 hatta bazıları yüzde 100 fiyat yükseltti. Keskin bir fiyat artışı oldu. Daha dengeli olabilirdi. Ama biz yine de elimizden geleni yapıyoruz.'' şeklinde konuştu.

''500 DOLARLIK TUR 1.000 DOLARA YÜKSELMEMELİ''

Körfez pazarının Türkiye'ye yüksek rakamlardan girdiğini, sonrasında ise fiyatların yükseldiğini anlatan Maslamani, şimdi fiyatların keskin bir şekilde yeniden yükseldiğine dikkat çekiyor. Maslamani, ''fiyat artışlarının alıştırarak yapılması gerekirdi.500 dolarlık bir paketin bir anda 1.000 dolar olmaması gerekirdi.'' dedi.

''ANTALYA TALBİ DE OLDUKÇA İYİ''

Arap turistin Türkiye'ye en çok alışveriş için geldiğini ifade eden Maslamani, ''Ancak deniz için gelenler de var. Antalya talebi de şu anda oldukça iyi. Ortadoğu'dan Türkiye'ye çok sayıda uçak konuldu. Air Aabia, Qatar Airways, uçuşları var. Kendi şirketimiz Ürdün'den haftada 4 charter uçak kaldırıyor. Yakında Lübnan'dan da charter uçuşlarına başlayacağız.'' ifadelerini dile getirdi.

''SİYASİ GERİLİM TURİSTİ ETKİLEMİYOR''

Maslamani, ''Türkiye-BAE siyasi ilişkilerindeki gerilimin halkın Türkiye talebini etkileyip etkilemediği konusunda ise, ''Siyasi ilişkilerin halkta bir etkisi olmaz. Gelmek isteyen geliyor. Bu nedenle politika çok fazla etkilemedi ve biz hala iş yapıyoruz ancak VIP'ler gelmez. Kraliyet ailesi ve onun etrafındakiler gidemiyor Türkiye'ye. Suudi Arabistan'da da durum aynı, Orada şu anda Türkiye'ye karşı bir yasak var.



Bu Haber 23.04.2018 - 10:03:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.