'Artık evlatlarımızın canına kast ediyorlar'

'Artık evlatlarımızın canına kast ediyorlar'
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nezih Hacıalioğlu, son olarak Uludağ'daki kazayla gündeme kaçak turlara ilişkin bir açıklama yaptı. ''Kaçak turları düzenleyen kişilerin bilgisizliği ve bilinçsizliği artık herkesin ve evlatlarımızın canlarına kast ediyor'' diyen Hacıalioğlu, TÜRSAB'ın kaçak turlara karşı mücadelesinin artarak devam edeceğini söyledi:

Hacıalioğlu'nun yaptığı açıklama şöyle:

''Çocuğunuzun sağlığını üzerinde beyaz önlük, boynunda steteskop var diye herhangi birine emanet eder misiniz?

Ya da şöyle sorayım.Yeni aldığınız arabanızı arıza yaptığında yoldan geçen birisinin eline teslim eder misiniz?

Tahmin ediyorum ki herkesin cevabı hayır olacaktır.

Elbiselerinizi ve saçlarınızı işin ehli, esnaf ve sanatkarlar odasından belgeli ve yetkili terzi ve kuaförlere teslim edersiniz.

Aynı hassasiyeti tur ve tatil organizasyonlarınızı planlanken gösteriyor musunuz?

Tur organizasyonları 1618 sayılı kanun gereği sadece TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli TÜRSAB(Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) üyeleri tarafından yapılabilir.

Bu kanuna rağmen kaçak bir şekilde tur faaliyeti gösteren kişiler hala kendilerine bir zemin bulabiliyor. Neden canınızı teslim ettiğiniz kişileri seçerken aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz?

Kaçak turları sadece kanunsuz olarak değerlendirip; vergi kaybına neden olduklarını söylemek belki yetersiz olabilir. Sigortasız olduklarını söylemek de belki hiçkimse için bir şey ifade etmeyebilir.

Ama şu bir gerçek ki kaçak turları düzenleyen kişilerin bilgisizliği ve bilinçsizliği artık herkesin ve evlatlarımızın canlarına kast etmektedir.

Haftasonu Bursa ve Giresun’da yaşanan kazalar bunun en son örnekleri. Can kaybının olmaması hepimizi teselli etti ama kaç musibet daha olması gerekiyor? Yoksa kaza geliyorum diyor mu? Hep beraber geçmişe kısaca bir göz atalım.

5.6.2016: Hatay’dan ilkokul öğrencilerini müze gezisi için Osmaniye’ye götüren midibüs sulama kanalına devrildi. 30 kişilik midibüste bulunan çoğu çocuk 40 kişiden 14’ü öldü, 26’sı yaralandı.

13.5.2017: Muğla - Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada 24 kişi hayatını kaybederken 10 kişi ağır yaralandı. Ölenlerin çoğunun kadın olduğu ve Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıktıkları öğrenildi.

17.9.2017: Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde tekne turuna giden Türk tatilcileri taşıyan tur midibüsü kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı, kazada 5 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi yaralandı.

Hepsinin tek bir ortak noktası var.O da TÜRSAB üyesi olmayan kişiler tarafından kaçak bir şekilde organize edilmiş olmaları.

Bursa’da belgesiz ve kaçak olarak düzenlenen okul gezisi ile ilgili olarak kusuru olan kişi ve kurumlara karşı TÜRSAB olarak hukuki süreci başlatacağımızı belirtmek isteriz.

Bu belgesiz tura izin veren Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin , Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi Yönetiminin, bu turu organize eden öğretmenin ve kaçak tur firmasının, bu tura araç tedarik eden araç sahiplerinin ve bu araçların D2 yetki belgesi aldıkları firmaların en ağır şekilde cezalandırılması için TÜRSAB’ın tüm gücünün kullanılacağını kamuoyuna duyuruyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren kaçak tur faaliyetlerini denetleme noktasında bizlere gece gündüz destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürlerimize ve kamu çalışanlarımıza teşekkür ederiz .Denetleme noktasında bizlere destek vermeyen ve ısrarla görevlendirme yapmayan İl Kültür ve Turizm Müdürlerimize konunun hassasiyetini tekrar hatırlatırız.

TÜRSAB Yönetimi olarak kaçak tur faaliyetleri ile ilgili olarak etkin mücadelemizin artarak devam edeceğini belirtir; bizlere bu noktada yardımcı olmak ve halkımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak için herkesin seyahatlerinde TÜRSAB belgesini ısrarla sormasını önemle rica ederiz.

Tüm vatandaşlarımıza dernek, gezi kulübü, yürüyüş grubu kisvesi altında kaçak tur faaliyeti gösteren kişi ve kuruluşlara itibar etmemeleri gerektiğini hatırlatır; saygılar sunarız.''



Bu Haber 04.03.2019 - 08:54:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.