Yabancı yatırımcı ne zaman Türkiye’ye direkt yatırım yapar?

Yabancı yatırımcı ne zaman Türkiye’ye direkt yatırım yapar?

Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan, 5 yıl için Türkiye’de en az 21 otel daha açacaklarını söyledi. Zerunyan, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye direkt yatırım yapması için neye ihtiyaç olduğunu da açıkladı.


Türkiye’de 66 otelle faaliyette olduklarını belirten Armin Zerunyan, ‘’ABD, İngiltere ve Çin’den sonra en fazla otelimiz Türkiye’de. Avrupa’da en fazla yatırımımız Türkiye’de bulunuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde asgari 21 otel açılışı yapacağız. Bu rakam artabilir tabi… Ancak biz toplamda 100 oteli hedefledik. Türkiye’de ne yaşanılırsa yaşansın, biz Hilton Grubu olarak güveniyoruz. 65 yıldır Türkiye’deyiz. Dünyaya ilk açıldığımız pazar Türkiye, ABD’den sonra ilk otelimiz Taksim’de açıldı.… Bugün dünya çapında 6 bin otelimiz var. Bu başarının kapısını Türkiye’de açtık. Dolayısıyla Türkiye’nin Hilton Grubu’nda manevi bir değeri var. ‘’ dedi.

‘’Yabancıların doğrudan yatırım yapması için kişi başı harcamanın 1.000 dolar olması gerekir’’

Star’dan Kaan Zenginli’ye konuşan Zerunyan, Türkiye turizminin yabancı yatırımcı çekebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Zerunyan, ‘’Turizm yatırımlarının çoğu yerli yatırımcılardan oluşuyor. Dolayısıyla burada ciddi bir potansiyel bulunuyor. Yabancı yatırımcının Türkiye’de doğrudan yatırım yapması için, kişi başı turist harcama miktarının artması gerekiyor. Örneğin ne zaman bu rakamlar 1.000 dolar gibi rakamları görür, işte o zaman Türkiye yatırımda cazip ülke haline gelecektir. Bu rakamlara da ulaşmak çok zor değil. Turizm olarak gelişen bir Türkiye var, dolayısıyla yakın zamanda gerçekleşecektir.’’ diye konuştu.

‘’Kongre turizminde yapılan işler var ancak yeterli değil’’

Hilton Grubu’nun en değer verdiği alanların başında kongre turizmi geldiğine dikkat çeken Armin Zerunyan, ‘’Özellikle Hilton Bomoti gibi, Conrad gibi otellerimiz bu alanda hizmet veriyor. Çünkü müşteri bütün servislerinizden yararlanır. Kısaca para bırakır. Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkı sağlar. Bizim kişi başı turist gelirimizin düşmesinde ana etken, kongre turizminin kan kaybetmesi. Bu yıl kongre turizmi alanında kötü bir yıl yaşandı. Mutlaka yapılan işler var ancak yeterli değil. İleriye dönük bir takım olumlu işaretler var ancak onlarda siyasi gelişmelere göre değişiklik gösterebiliyor. 2013-2014 yılından Türkiye kongre turizminde en parlak dönemlerini yaşadı. Birçok organizasyonu alamıyorduk. Eski hareketlilik yok, ancak bu durum değişecektir.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 18.11.2019 - 08:39:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.