Antalya Rehberler Odası yeni yönetimini seçti

Antalya Rehberler Odası yeni yönetimini seçti

Antalya Rehberler Odası’nın (ARO) yeni yönetim kurulu başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya oldu.


Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezi’inde 25 Aralık tarihinde yapılan dördüncü olağan genel kurulda Antalya Rehberler Odasını (ARO)üç yıllığına yönetecek, aynı zamanda üyesi olunan üst kuruluş Turist Rehberleri Birliği (TUREB) için görev yapacak delegeler seçildi.530 üyenin katılımıyla gerçekleşen seçimde “Turuncu Liste” olarak adlandırılan ekip üstünlük sağladı. Listenin başkan adayı, Mustafa Yalçın Yalçınkaya, 222 oy alarak yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Kongrede diğer başkan adaylarından Funda Gökgöl 151, Hayati Korucu 143, Ali Emre Pere 5, Bahar Kahraman ise 4 oy alarak seçimi tamamladılar.

Turuncu listenin genel kurulu üyeleri ise Ahmet Zeki Apalı 239, Kâmil Çirik 205, Volkan Lubiewski 18, Kenan Ertürk 188, Tamer Özdoğru 181, Ulvi Akarçay 181, Hülya Yıldırım Kaya 164, İsmail Şana ise 159 oy dağılımı ile belirlendi.

Denetim kurulu üyeleri Şahin Şahakalkan 252, Mehmet Erdem 189, Kemalettin Akça 180 oy alarak seçildi.

“Öncelikli hedefimiz dijitalleşmeyle gelen değişime uyum sağlamak”

Mustafa Yalçın Yalçınkaya, geçmişte ARO yönetiminde yer almanın ve TUREB Delegesi olarak görev yapmanın verdiği deneyimle tüm camiayı kucaklayan, hiçbir üyeyi dışlamayan, takım çalışmasını,  istişare kültürünü özümsemiş güçlü bir ekiple, yaşanan sorunların üzerine giderek hızlı çözümler üretmeyi hedeflediklerini beyan etti.

Yalçınkaya, öncelikli hedeflerini şu şekilde sıraladı;

-Dijitalleşme ile gelen değişime duyarlı,
-Covid-19 sonrası ihtiyaç duyduğumuz insan odaklı yönetimi hedefleyen,
-Sahte rehberlik ile mücadeleyi meslek odasının asli görevi olarak kabul eden,
-Yeni yüzlere ve yeni fikirlere açık,
-TUREB içi kurullarda ARO’nun yer almadığı son dönemde yaşanan olumsuzluklardan ders alarak daha duyarlı, meslek ve ülkenin çıkarına iş birliği olanaklarını araştırmak,
-ARO yetki çevresi içinde dil ve bölge temsilcileri belirleyerek sahadan her an bilgi akışını sağlamak,
-Rehbere hukuki destek sağlamak,
-Adımıza kara leke çalan “sahte rehberler” ile etkin mücadele etmek,

Genel Kurul salonunda yaklaşık 100 rehber resmî sonuçlar açıklanıp, halef selef başkanların kısa konuşmalarının ardından salondan ayrıldılar.

Mustafa Yalçın Yalçınkaya kimdir?

Turuncu Liste’nin artık seçilmiş oda başkan adayı İngilizce ve Rusça dillerinden rehber Mustafa Yalçın Yalçınkaya. 1976 Silifke doğumlu, filoloji ve tarih bölümlerinden mezun, 2002 yılından bu yana aktif rehberlik yaşamının yanında yurt içi dışı çok sayıda tanıtım ve eğitim programlarına katılarak hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin kültür elçiliğini yapmıştır. Özellikle Özbekistan ve Kazakistan’da konuşmacı olarak katıldığı çok sayıdaki konferansların neticesinde bu ülkeler arasındaki kültür diplomasisine katkı sunmuştur.



Bu Haber 27.12.2021 - 12:26:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.