Alpaslan Çakar: 35 milyar dolar turizm hedefini yakalayabiliriz

Alpaslan Çakar: 35 milyar dolar turizm hedefini yakalayabiliriz

TBB Başkanı Alpaslan Çakar, “Tekirdağ İş İnsanları ve Bankacılık Sektörü İstişare’ toplantısında turizm sektörü hakkında değerlendirmede bulundu.


“Tekirdağ İş İnsanları ve Bankacılık Sektörü İstişare’ toplantısına katılan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatın turizm sezonuna etkisi hakkında konuştu.

İki ülke arasındaki krizin turizmi olumsuz etkilediğini söyleyen Çakar,  "Turizm sektörü yüzde 5 pazar payına sahip, turizm bizim için çok önemli. Çünkü turizm bizim için net döviz kazancı demek. 2019 yılında ülkenin turizmden kazancı 35 milyar dolar. Pandemi döneminde 2020 yılında bu miktar 12 milyar dolara düştü. Geçen seneyi 24-25 milyar dolarla kapattık. Ancak Ukrayna-Rusya krizi 35-40 milyar dolar olan bu seneki turizm geliri hedefi biraz negatif etkileyebilir.” İfadelerini kullandı. 

“35 milyar dolar bir turizm gelirini yakalarız”

Başka pazarlarla kaybın kapatılabileceğini kaydeden Çakar, “İngiltere pazarı, İsrail pazarı, Arap pazarı ile bunun kapatılabileceğini de düşünüyorum. Rusya bize en çok turist gönderen birinci ülke. Sonra Almanya, İngiltere, Polonya, Ukrayna geliyor. Bu sene de yine 35 milyar dolarlık bir turizm gelirini inşallah yakalıyor olacağız." şeklinde konuştu.



Bu Haber 02.04.2022 - 14:03:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ali ali 05.04.2022 - 10:23

    edirneye gelenleri sizde turist olarak sayarsanız yakalarsınız diyeceğim ama :( onlarla bile afaki . bence artık birilerinin ayakları yere basmalı. hep üst perdeden konuşup, sonradan kayboluyorsunuz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.