Almanya'nın Türkiye kararı ile ilgili Bentour’da açıklama

Almanya'nın Türkiye kararı ile ilgili Bentour’da açıklama

Robert Koch Enstitüsü Türkiye‘nin yüksek riskli ülke kategorisinde bulunduğunu açıkladı. Türkiye ile ilgili karar 17 Ağustos 2021 Salı gecesi yürürlüğe giriyor.


Bentour Reisen CEO'su Deniz Uğur, turistik bölgelere seyahat etmenin, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi şartıyla, her koşulda mümkün olduğunu belirtiyor.

Turistik bölgelerde vaka sayısı düşük”

Ülke genelinde vaka sayıları arasında büyük farklılıklar olduğu için, Türkiye'nin bölgesel olarak farklı değerlendirildiğini belirten Deniz Uğur, “Turistik bölgelerde genellikle 100.000 kişi başına 100 vaka görülüyor. Bu sayı ülke çapında ortalamanın oldukça altındadır. En yüksek vaka sayıları yoğunlukla Türkiyenin iç Anadolu bölgesinde. Maalesef oradaki aşılama oranı şu anda oldukça düşük." ifadelerini kullandı.

Hiçbir şey değişmeyecek”

Türkiye hükümeti geçtiğimiz mayıs ayında birkaç hafta içinde neredeyse tüm turizm çalışanlarına aşı uyguladı. Yüksek aşılanmanın etkisiyle tatil bölgelerinde neredeyse hiç yeni vaka yok.” denilen Bentour açıklamasında şu noktaların altı çizildi:

Aşılanmış veya hastalığı atlatarak bağışıklık kazanmış yolcular için yüksek riskli kategorisi hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Aşılanmamış ve Covid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamayan yolcular Türkiye’den Almanya’ya dönüşte 10 gün karantinaya girecek. Covid-19 testi yapıldığında karantina süresi 5 günlük olarak sınırlandırılacak. 12 yaşın altındaki çocuklar için 5 günlük karantina geçerli olacak.

Rosati: Tatil paketlerimizi planladığımız gibi gerçekleştiriyoruz

Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş-Rosati ise, ''Misafirlerimizin bir çoğu olası tüm kısıtlamalara rağmen tatile gitmek istediğini daha önceki deneyimlerimizden biliyoruz. Bu nedenle tüm tatil paketlerimizi planladığımız gibi gerçekleştiriyoruz. Ağustos ayında tatilleri gerçekleşecek ve bu yeni uygulamadan etkilenen misafirlerimiz her koşulda ücretsiz rezervasyon değişikliği yapabilir veya iptal edebilir." dedi.



Bu Haber 17.08.2021 - 15:46:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.