Almanya’dan Türkiye’ye seyahat uyarısı

Almanya’dan Türkiye’ye seyahat uyarısı
Türkiye’de Omicron vakalarının artması nedeniyle Almanya Türkiye’ye seyahat uyarısı verdi.

Doğuş’ta yer alan habere göre, Türkiye’de Omicron varyantının hızla artış göstermesi ve son 24 saatte 61 bin koronavirüs vakası açıklanması sebebiyle Almanya Türkiye’ye seyahat uyarısı yaptı. Uyarı sonrası Türkiye’ye gelmeyi planlayanlar nelere dikkat etmeli?

72 saat önce yapılmış PCR testi zorunlu

Türkiye’ye sınırlar açık durumda, fakat bazı kısıtlamalar söz konusu. 12 yaşından itibaren tüm seyahat edenlerin, ülkeye girişlerde, 72 saat önce yapılmış PCR testi, 48 saat önce yapılmış antijen testi, aşı pasaportu veya hastalığı atlattı belgesi bildirmesi gerekiyor.

Seyahatlerde 3G kuralı

Ülkede uçak, otobüs ve tren seferlerinde çeşitli kısıtlamalar söz konusu. Ülke içerisinde uçuş, tren ve otobüs seferleri 6 Eylül tarihinden beri 3G kuralı uygulanıyor.

Oteller açık

Otellerde çeşitli hijyen, mesafe ve 3G kuralı mevcut. Ayrıca seyahat acentaları, seyahatleri, asıl tarihinden kısa bir zaman önce bile iptal edebilir.

Bazı alanlarda maske zorunlu

Kamuya açık bazı mekânlarda 3K kuralı mevcut. “Aşı”, “hastalığı atlattı” veya “negatif test” belgesi, ülkeye girişlerde söz konusu kişiye verilen HES kodu ile tespit ediliyor. Dışarıda, süper marketlerde ve toplu taşıma araçlarında ise maske zorunluluğu söz konusu.



Bu Haber 10.01.2022 - 11:49:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.