Almanların yüzde 37'sinin tatil için ya zamanı ya da parası yok

Almanların yüzde 37'sinin tatil için ya zamanı ya da parası yok

Almanya'da halkın bu yıl2019 yılındakinden bile daha fazla seyahat edebileceği ancak tatile gidip gitmeme konusunda birçok kişinin hala kararsız olduğuna dikkat çekiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Reiseanalyse'da uzun yıllardır seyahat araştırmaları yapan Ulf Sonntag, bu yıl Almanya'da 65-75 milyon tatil amaçlı seyahat yapacağını açıkladı. Bu yılki seyahatlerin 71 milyon seyahatin yapıldığı 2019'un biraz üstünde veya çok az altında kalacağı kaydedildi.

“Almanlar seyahat planlarını uygulama konusunda kararlı”

Travel Industry Club'ın sunumunda konuşan Ulf Sonntag, mayıs ayı göstergelerinin 2022 yılı seviyesinde olduğunu kaydetti. Almanların artan maliyetlere, enflasyona ve Ukrayna'daki savaşa rağmen seyahat planlarını uygulama konusunda büyük oranda kararlı olduğunu kaydeden Sonntag, "Almanlar pandemi öncesi seyahat alışkanlıklarına geri dönüyor. Uzak mesafe seyahatlerin artması ve yurt içi tatillerden çok yurt dışı tatillerine yönelmeleri de bunun göstergesi." dedi.

Yüzde 44, ‘finansal durumum stabil’ diyor

Yaptıkları araştırmaya katılan Almanların içinde mali durumum stabil diyenlerin oranının bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 artarak yüzde 44'e yükseldiğini anlatan Ulf Sonntag, "Durumum daha da kötü diyenlerin oranı 2 puan düşüşle yüzde 38'e geriledi. Geçen yıl yüzde 20 olan 'finansal durumum daha da iyi 'diyenlerin oranı ise yüzde 19'a geriledi." değerlendirmesini yaptı.

Yüzde 22’nin yeterli parası, yüzde 15’in yeterli zamanı yok

Araştırmaya katılanların 3'te 1'i tatile gitmek için parası ve zamanı olduğunu belirtirken, yüzde 22'si yeterli parasının, yüzde 15'i yeterli zamanının olmadığını belirtti.

Almanların yüzde 66'sı halihazırda yılın geri kalanı için tatil planı yapmış, bunların yüzde 46'sı ise gideceği yeri çoktan belirlemiş durumda. Buna karşın, Almanların yüzde 21'i hala kararsız. Yüzde 13'lük kesim ise bu yıl seyahat etmek istemiyor.



Bu Haber 30.06.2023 - 23:46:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.