Almanların Türkiye rezervasyonlarına yaptığı harcamada rekor artış

Almanların Türkiye rezervasyonlarına yaptığı harcamada rekor artış

Alman tatilciler için Türkiye popüler destinasyonlar arasında yer alırken Türkiye tatili harcamalarında büyük artış kaydedildi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Almanya’da faaliyet gösteren tur operatörü Urlaubsguru’nun verilerine göre, Almanların haziran-ağustos arasındaki dönem için popüler destinasyonlara yaptıkları erken rezervasyon harcaması geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında arttı.

Verilere göre Alman tatilciler için en popüler destinasyonların başında Mayorka, Türkiye ve Girit yer alıyor. Almanlar geçen yıla göre Mayorka için yüzde 12, Türkiye için yüzde 44, Mısır için yüzde 34 ve Girit için yüzde 40 daha fazla harcama yaptı.

Ortalama tatil süresi arttı

Alman tüketicilerin bu yılki ortalama tatil süreleri geçen yıla göre 1 gece arttı. Ortalama tatil süresi Haziran ayı için 8.4 geceden 9 geceye, Temmuz ayı için 9 geceden 9.4 geceye ve Ağustos ayı için ise 8.9 geceden 9.7 geceye yükseldi.

Otel kategorilerine bakıldığında Alman misafirlerin en çok dört yıldızlı otelleri tercih ettiği görülüyor. Her şey dahil tatilleri tercih eden tüketicilerin oranı geçen yıla göre sabit kalarak yüzde 48 olurken, geçtiğimiz yıl yüzde 25,8 olan yarım pansiyon tatil tercih edenlerin oranı bu yıl yüzde 24.3'e, oda-kahvaltı otellerini tercih eden tüketicilerin oranı ise yüzde 17.2'den yüzde 16.3'e düştü.

Üst segment oteller için yüksek talep

Urlaubsguru Ürün Yönetimi Başkanı Julius Augustin, “Bu yıl, geçen yıla göre daha yüksek kaliteli otelleri satışa sunuyoruz. Özellikle Türkiye ve Mısır, aileler için de uygun olan lüks konaklamayla bilinen destinasyonlar.” açıklamasını yaptı.

Yaz için rezervasyonlar devam ederken kısa dönem tatillere olan talep de azalmakta. Almanlar, turizm endüstrisindeki fiyat artışı sebebiyle daha az sayıda seyahat gerçekleştirse de tatil sürelerini artırıyor ve daha pahalı rezervasyonlara yöneliyor.


Bu Haber 27.04.2023 - 09:02:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.