Alman tur operatörlerinin Suudi Arabistan ilgisi artıyor

Alman tur operatörlerinin Suudi Arabistan ilgisi artıyor

Suudi Arabistan Almanya turizm pazarına güçlü bir giriş yapıyor, giderek daha fazla sayıda tur operatörü bu ülkeyi programına ekliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İlk defa katıldığı ITB'de Salon 3,2'de 1500 metrekarelik bir alana stant açan ve 'en iyi katılımcı' ödülünü alan Suudi Arabistan, giderek daha fazla sayıda tur operatörünün ilgisini çekiyor. Almanya turizm pazarına güçlü bir giriş yapmayı hedefleyen Suudi Arabistan'ı programına alan tur operatörlerinin sayısı artıyor.

Fuarda FTI ve DER Touristik gibi Almanya'nın önde gelen seyahat şirketleri ile anlaşmalar imzalayan Suudi Arabistan bu ülkedeki pazardan pay almak istiyor.

FTI öncü oldu

Bir yıl önce Suudi Arabistan'a operasyon başlatan ilk büyük Alman seyahat şirketi olan FTI destinasyonda öncü oldu. FTI Stratejik Destinasyon Sorumlusu Fabio Prestijacopo, Suudi Arabistan'a rezervasyonlar geldiğini ancak seviyenin hala düşük olduğunu belirtiyor. Bunun en büyük nedeninin Suudi Arabistan ile ilgili açıklanmaya ihtiyaç duyması ve belli bir bütçe gerektirmesi olduğunu kaydeden Prestijacopo FTI'ın şu anda Suudi Arabistan programında 40 otel ve 15 gezi programı olduğunu kaydetti. Fabio Prestijacopo, "Destinasyon çok genç ve geliştirilmeye ihtiyacı var. Biz her durumda Suudi Arabistan programımızı artıracağız." diyor.

25 tur operatörü Suudi Arabistan pazarına girdi

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan haberde 8 tanesi Avusturya'da 2 tanesi İsviçre'de olmak üzere, toplamda 25 yerel tur operatörünün Suudi Arabistan'ı programına aldığı kaydedildi.

“Sürpriz bir şekilde talep iyi”

Bun şirketlerden biri olan Gebeco'nun genel müdürü Michael Knapp, Suudi Arabistan'ın sürpriz bir şekilde iyi talep aldığını belirtti. Ülkeye 11 günlük çalışma gezileri düzenleyen Gebeco, ilk turu şubat ayında yaptıklarını, kasım ayında yapılacak ikinci tur için ise yeterli katılımcı sayısına ulaştıklarını anlattı.

DER Touristik de başladı

DER Touristik'in alt markaları Dertour, Meiers ve Waltreisen de Suudi Arabistan'a turlar sunuyor. Şirketin doğu müdürü Ines Batz, Suudi Arabistan'a dönük ilginin yavaş yavaş arttığını, bu destinasyona dönük eğitimlere seyahat acentelerinden büyük bir ilgi olduğunu söylüyor.

“Kadın turistler çok dar giyinmemeli”

Suudi Arabistan'ın yerleşik oyuncularından Diamir ise korona öncesinde bile bu ülkeye operasyon yapıyordu. Üç farklı Suudi Arabistan turu sunan şirket, kiralık araçlarla kendi kendine sürüş turları da yapmaya başladı. Dresden merkezli şirketin ekip lider Alexander Renn, Suudi Arabistan'a seyahat etmenin düşünüldüğünden daha kolay olduğunun altını çiziyor. Renn "Kadın turistler çok dar giyinmemeli. Ancak kamusal alanda başörtüsü zorunlu değil." ifadelerini kullanıyor.

TUI beklemede

ITB'de Suudi yetkililerle görüşmeler gerçekleştiren Almanya pazar lideri TUI ise şu ana kadar destinasyona dönük somut bir plan oluşturmuş değil. TUI'nin Suudi Arabistan için 'bekle ve gör' politikası izleyeceği, destinasyonun gelişimini yakında takip edeceği belirtiliyor.



Bu Haber 26.04.2023 - 11:47:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.