AITO isyan bayrağını açtı: Büyük tur operatörleri de batabilir!

AITO isyan bayrağını açtı: Büyük tur operatörleri de batabilir!
İngiltere’deki Bağımsız Tur Operatörleri Birliği (AITO) Kiss Flights’ın çöküşünün ardından medyada çıkan haberlerin aksine müşterilerinin herhangi bir risk altında olmadıkları yönünde bir açıklama yaptı.


TurizmGuncel




İngiliz medyasında ticari kolu Kiss Flights adını taşıyan Flight Options şirketinin batışından beri hakim olan korku söylemine AITO karşı çıktı. Küçük tur operatörlerinden yapılan rezervasyonların artık güvenli olmadığı, bu operatörlerin iflasın eşiğinde olduğu ve sadece büyük tur operatörlerine güvenilebileceği konusundaki haberler üzerine AITO tepki gösterdi.

Bağımsız Tur Operatörleri Birliği Başkanı Derek More yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Küçük çaplı operatörler küresel ekonomik krizi başarıyla atlattılar ve daha büyük operatörlerden daha fazla risk taşımıyorlar. Sektörümüz Curt Line, ILG ve Airtours gibi devlerin iflaslarını hatırlamayacak kadar zayıf bir hafıza taşıyor olamaz. Bu çöküşler sadece birkaç yıl önce yaşanmış ve yüz binlerce kişiyi etkilemişti. Büyük olmak şirketin batmayacağını garanti etmez.”



Bu Haber 20.08.2010 - 11:43:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.