Ahmet Çağıl: İngiltere’den golf turizmi için daha çok turist gelmeli

Ahmet Çağıl: İngiltere’den golf turizmi için daha çok turist gelmeli

Belek’te bulunan Antalya Golf Kulübü’nün genel müdürü Ahmet Çağıl, Belek ve golf turizmindeki gelişmeleri değerlendirdi.


Belek ve golf turizmi hakkında değerlendirmede bulanan Antalya Golf Kulübü Genel Müdürü Ahmet Çağıl, tesislerinde Nisan ayında 10 binin üzerinde golfçüyü ağırladıklarını söyledi. Çağıl, İngiltere’den hali hazır da maksimim 150 bin golf oyuncusunun ülkemize geldiğini bu sayının direkt uçuşların arttırılması ile 500 binlere çıkarmanın mümkün olabileceğini belirtti.

"Mayıs sonunda bitecek bir yoğun sezonumuz var"

Sezonun en yoğun dönemlerini yaşadıklarını ifade eden Çağıl, “Mayıs sonunda bitecek bir yoğun sezonumuz var. Tesisimizde Nisan ayı içerisinde 10 binin üzerinde oyuncu oynattık. Mayıs ayında da böyle bir beklentimiz var. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarını bakım dönemi olarak geçiriyoruz. Eylül ayının başı gibi yeni sezonumuza merhaba diyeceğiz. Kasım’ın sonuna kadar sürecek bir yoğun bir sezon bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Rakip ülkelerin çok önündeyiz”

Golf turizminde Türkiye’yi rakip ülkelerle karşılaştıran Çağıl, “Golfte Belek olarak oldukça iyi yerlerdeyiz. Rakiplerimiz İspanya, Portekiz, birazcık İtalya ve Yunanistan’ı kıyasladığımızda, otellerimizin kalitesi, golf saha kalitesi, hizmet kalitesi ve Belek’in özelinde havalimanının çok yakın olmasından dolayı o ülkelerin çok çok önündeyiz. Ben İspanya’daki, Portekiz’deki golf tesislerini rakiplerimizin ne durumlarda olduklarını görmek için gezip inceleme fırsatı buldum. Örneğin İspanya’da havalimanına indiğiniz zaman bir araç kiralamak durumundasınız. Aracı kiraladıktan sonra otelinizi bulmak zorundasınız. Otelle golf alanlarının arası çok uzak. Oralarda sürekli gidip gelmek zorundasınız. Bizde ise havaalanına indiğiniz zaman acentelerimiz bunları çok iyi organize etmişler. Hemen insanları karşılıyorlar. Yarım saatlik bir mesafeden otellere getiriyorlar. Oteller ile golf alanları arasında sürekli shutlte bus’lar var.  Süre çok kısa. Araç kullanmaya ihtiyaç kalmıyor. Otellerin her şey dahil hizmetleri çok yüksek kalitede.” şeklinde konuştu.

“Türk Hava Yollarının bu konuda elini taşın altına sokması gerekiyor”

Golf turizminin gelişmesi için Belek’e daha fazla direkt uçuş yapılması gerektiğini belirten Çağıl, “Birçok oyuncu ceplerine para koymadan buraya gelip ardından evlerine geri dönüyorlar. Çünkü harcayacakları parayı baştan ödüyorlar. Böyle bir artımız var onlara göre. Fakat buna rağmen özellikle İngiltere bizim en büyük pazarımız. İngiltere’den hali hazır da, maksimim 150 bin oyuncuyu ülkemize çekebiliyoruz. Bu sayıyı bizim 500 binlere çıkarmamız lazım. Bunun için de direkt olarak çok uçağa ihtiyacımız var. Direkt uçağımız oldukça az. Şu anda Sunexpres, Pegasus, Corendon var ama biraz daha yüksek standartta uçuşlara ihtiyacımız var. Türk Hava Yollarının bu konuda elini taşın altına sokması gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 01.05.2023 - 15:11:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.