Ahmet Bolat’tan Avustralya uçuşlarıyla ilgili açıklama

Ahmet Bolat’tan Avustralya uçuşlarıyla ilgili açıklama

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Avustralya'nın Melbourne veya Sydney kentlerine uçacaklarını açıkladı.


Türk Hava Yolları (THY) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, uzun süredir gündemde olan Avustralya uçuşlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bolat, yeni gelecek uçakların zamanında gelmesine bağlı olarak 2023 yılı bitmeden Avustralya'nın Melbourne veya Sydney kentlerine uçacaklarını duyurdu.

Seferlere haftada üç frekans ile başlamayı hedeflediklerini belirten Bolat, “Avustralya söz konusu olunca önümüzdeki soru şu: uçuşlarımızda önce Sidney’e mi yoksa Melburn’a mı başlasak? Doğrudan uçuşlarımızın henüz olmadığı Avustralya’dan kod paylaşım anlaşmalarımızın olduğu havayolları ile 2019 yılında 120 bin, 2022 yılında ise 118 bin yolcu taşıdık. Fakat Türk Hava Yolları logosunu artık Avustralya’da da göstermenin zamanı geldi diye düşünüyoruz. Yeni nesil geniş gövde uçaklarımızın teslimi üreticiler tarafından taahhüt edildiği gibi yapılırsa, 2023 yılı bitmeden İstanbul’dan Sidney’e ya da Melburn’a haftada 3 sefer ile başlamayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Uçuşların, Uzakdoğu'daki bir noktada yakıt ikmali yapılarak icra edileceğini belirten Bolat, 5 yıl içerisinde yeni nesil uzun menzilli uçaklar ile doğrudan uçuşlara başlayacaklarını kaydetti.

Avustralya’da kişi başına düşen milli gelirin 65 bin dolar olduğu ve Türkiye’de ortalama 3 bin dolardan fazla harcama yaptıklarının tahmin edildiği bilgisini veren Bolat, asıl amaçlarının Avustralya’dan daha fazla ziyaretçiyi Türkiye’ye getirmek olduğunu ifade etti.



Bu Haber 28.04.2023 - 08:39:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turk Hava Yolları

    Sevil Ören Konakçı 29.04.2023 - 11:57

    Avustralya’ya uçulmakta geç bile kalındı. THY’da 20 yıl Dış İlişkiler ve BART’da çalışmış olarak ve MeeTurkey mecmuasının da genel yayım direktörü olarak bu hususu belirtmek istedim. Çok aktif bir tanıtım yapılması ve piyasayı iyi tanıyıp etkili çevrelerle iletişimde olmak gerekiyor. Halen Avustralya’da yaşıyorum ama İki ülke arasında projeler yönlendiriyorum. Halen İstanbuldayım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.