AfD reklamı yapan acentenin satışlarında patlama

AfD reklamı yapan acentenin satışlarında patlama

Almanya'da aşırı sağ parti AfD'nin reklamını yapan seyahat acentesi ülkenin gündeminde. TUI’nin iki uyarı yaptığı acentenin üçüncü kez aynı şeyi yapması durumunda sözleşmesinin feshedeceği açıklandı. Öte yandan, sağcı partinin destekçilerinin dayanışma amacıyla tatillerini ondan almaları nedeniyle satışlarında da patlama yaşandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Son yıllarda Almanya'da yükselişe geçen aşırı sağcı parti AfD'nin (Almanya için Alternatif Partisi) reklamını yapan seyahat acentesi ülke basınının gündeminde.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Hechingen şehrinin merkezinde bulunan Simon Reisebüro isimli TUI acentesinin sahibi Johannes Simon, acentesinin önüne AfD'nin reklamını koyduğu için önce bölgesel gazetelerin, ardından da ulusal basının ve sektör basınının gündemine geldi.

Aynı zamanda belediye meclisi üyesi olan 72 yaşındaki Johannes Simon'un ilk vukuatı acentenin önünde AfD propagandası yapmak değil. Aşırı sağcı kişi daha önce dükkanının vitrinine 'Yeşil seçmenler burada hoş karşılanmıyor.' diye yazmış ve bu nedenle TUI tarafından uyarılmıştı.

Yaptığı şeyin TUI'nin liberal değerleri ile uyuşmadığı gerekçesiyle şirket tarafından uyarılan ve AfD reklamlarını kaldırması istenen Johannes Simon, ilanları şimdilik kaldırsa da bunu ticarete dönüştürmeyi de başarmış durumda.

Medyada kendisi ile ilgili haberlerin çıkmasının ardından Simon'un satışlarında adeta patlama yaşandığı, onunla aynı düşünceyi savunanların destek amacıyla tatillerini ondan satın aldığı belirtiliyor. Simon "İşler hızla gelişiyor. İnsanlar bana geliyor, bana güveniyor ve dayanışmalarını ifade ediyor." diye konuştu.

TUI ile 50 yıldır çalıştığını belirten Johannes Simon, çalışmaya da devam edeceğini söylüyor. TUI'nin kendisi ile işbirliğini sonlandıracağına ilişkin bir endişe taşımadığını kaydeden Simon, TUI'nin AfD'nin reklamlarının kaldırılmasına ilişkin talebini de saygı duyduğunu ifade etti.



Bu Haber 25.08.2023 - 14:44:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.