AB’den Türkiye’nin ardından Gürcistan’a da Rusya tehdidi

AB’den Türkiye’nin ardından Gürcistan’a da Rusya tehdidi

Avrupa Birliği, Rusya ile direkt uçuşları başlatması durumunda Gürcistan’a yaptırım uygulayabileceğini açıkladı.


Rusya’ya dönük yaptırımlarına katılmadığı için sık sık Türkiye’yi yaptırımla tehdit eden Avrupa Birliği, benzer bir baskıyı şimdi de Gürcistan üzerinde kuruyor.

TürkRus’ta yer ala habere göre Avrupa Birliği Dış İlişkiler Sözcüsü Peter Stano, Gürcistan makamlarını AB yetkilileri tarafından Rusya'ya uygulanan havacılık yaptırımlarına uymaya çağırdı. Sözcü, AB yaptırım rejiminin, Rusya'ya uygulanan kısıtlamaların aşılmasını destekleyenlere karşı ikincil yaptırımlar öngördüğünü hatırlattı. Stano, “Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik uluslararası hukuku çiğneyen saldırganlığı nedeniyle AB, Rus havacılığına yaptırımlar uyguladı.. AB, Gürcistan'ı havacılık sektöründe AB ve diğer ülkeler tarafından Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlara katılmaya ve onları delmeye yönelik olası herhangi bir girişime karşı dikkatli olmaya çağırıyor" dedi.

Gürcistan Devlet Başkanı uçuşların başlamasını desteklemiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov geçen ay, Rusya'nın Gürcistan ile hava trafiğinin hızlı bir şekilde yeniden başlamasını umduğunu söylemiş, iktidardaki Gürcü Rüyası partisinin başkanı Iraklı Kobakhidze, Lavrov'un önerisini desteklemişti. Ancak Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zurabişvili ise Moskova ile uçuşların yeniden başlamasını desteklemediğini, Lavrov'un açıklamasının Gürcistan'ın Batılı ortaklarla ilişkilerinde bir bölünmeye yol açmayı amaçladığını savunmuştu. Rusya ile Gürcistan arasındaki direkt uçuşlar, Tiflis'teki protestoların ardından 2019'da Putin'in kararnamesiyle askıya alınmıştı. Gürcistan, Ukrayna'daki askeri operasyon sonrası Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılmıyor.



Bu Haber 06.02.2023 - 09:57:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.