ABD Türkiye'ye: Rus hava yollarının uçuşunu engelleyin!

ABD Türkiye'ye: Rus hava yollarının uçuşunu engelleyin!

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'den Rus hava yolu şirketlerinin ABD yapımı uçaklarla Türkiye'ye uçmalarını engellemesini istedi.


Rusya'ya dönük yaptırımlarına Türkiye'yi de dahil etmeye çalışan ABD, Rus hava yolu şirketlerinin ABD yapımı uçaklarla Türkiye ile Rusya arasında uçuş yapmalarının engellenmesini istedi.

Forex Haber'in Wall Street Journal'dan aktardığı habere göre ABD'li bir yetkili, Rusya'ya dönük ambargoları ihlal eden Türk vatandaşlarını karşı karşıya kalacakları riskler konusunda uyardıklarını söyledi. Yetkili, Amerikan yapımı Rus uçaklarına yakıt ikmal, yedek parça sağlamanın yaptırımların ihlali olabileceğini söylediklerini vurguladı.

Haberde, Türkiye'ye yapılan uyarının ABD ve müttefiklerinin Rusya'yı uzun vadede izole edip edemeyecekleri, Moskova'nın özellikle üçüncü ülkelerin yardımı ile ekonomik aktivitesini sürdürmesinin yolunu bulup bulamayacağı konusunda önemli bir test olacağı ifade edildi.



Bu Haber 26.01.2023 - 16:11:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ABD Dört Koldan Türkiye 'yi sıkıştırıyor.

    Ebru Tüfekçi 27.01.2023 - 11:45

    ABD'nin asıl amacı :Türkiye'ye emperyalizmin pençelerini dahada geçirerek Ortadoğu'nun kontrolünü elinde tutmak.Tek yapılacak iş ABD üslerini kapatma yerinde bir uyarı olabilir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.