68 mimar ‘Balkan turu’ kurbanı oldu 

68 mimar ‘Balkan turu’ kurbanı oldu 
Balkan turu yapmak isteyen 68 mimarın yaklaşık 1 milyon lira dolandırıldığı ortaya çıktı.

Balkan turu yapmak isteyen 68 kişilik mimar grubunun dolandırıldığı belirtildi. Yeni Asır gazetesinden Sebahattin Alp’in haberine göre, Denizli’de 17-24 Eylül tarihlerinde yapılacak 1 haftalık Büyük Balkanlar Turu için nisan ayında peşin ödeme yapan 68 mimar, 938 bin lira dolandırıldı. Mimarların İzmir merkezli bir tur şirketinin sahibi olan Emine Y. ile görüştüklerini ve organizasyon düzenlediği öğrenildi. Fakat Emine Y. mimarları dolandırdıktan sonra sırra kadem bastı.

32 bin 640 euro ödediler

Fakat oda yönetimi, hiçbir yetkiliye ulaşamadı. Toplamda 32 bin 640 euro ödeme yapan 68 mimarın yaklaşık 938 bin lira dolandırıldıkları iddia edildi. Denizli'de Mimarlar Odası Şubesi tarafından organize edilen ve İzmir merkezli bir tur şirketiyle anlaşarak Balkanlar Turu'na gitmek isteyen 68 kişi dolandırıldı. Mimarlar Odası Denizli Şubesi, üyeleri için Balkanlar Turu adı altında bir organizasyon düzenledi. Gezi için tur şirketi sahibi Emine Y. ile görüştüler. Yapılan görüşmenin ardından Mimarlar Odası, şirketi araştırdıktan sonra anlaşmaya vardı. Mimarlar, 17 Eylül-24 Eylül tarihleri arasında Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan'ı kapsayacak şekilde 8 gün olmak üzere tur için yüklü miktarda para yatırdı.

Kişi başı 480 euro ödediler

Balkanlar Turu'na kısa bir süre kala tur şirketi sahibi Emine Y. ortadan kayboldu. Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, tur şirketi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kabel, "Tur şirketini araştırdık. Daha önce gidenlerden de referans aldık. Bu firmayı da uygun gördük. Bazı üyelerimiz kredi kartıyla bazıları havale yapmışlar. 68 kişi 480'er euro para yatırdı. Bizlerden 938 bin lira topladı" dedi.


Bu Haber 01.09.2023 - 08:58:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.