KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı ile Erdoğan arasında polemik

KKTC’de dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Mustafa Akıncı, daha mazbatasını almadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘yavru vatan’ polemiği yaşadı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt’e hareketinden önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile ana-yavru ilişkisinin sona ermesi gerektiğini savunan Akıncı’ya, “Burada 'İki kardeş ülkeyiz' dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. Sayın cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağından duyması gerekir” dedi. Akıncı CNN Türk’te canlı yayındayken, yaşanan krize cevap verdi ve “Türkiye bu yavrunun büyümesini istemiyor mu? Biz hep yavru mu kalalım” karşılığını verdi. Akıncı, "Ben sadece kulaklarımla duymuyorum, vicdanımla da hissediyorum" diye de ekledi.

CNN Türk'te yayınlanan "Günlük" programında Saynur Tezel'in konuğu olan Akıncı'nın açıklamalarından satır başları:

- Valla ben şunu söylemek istiyorum. Dün sonuçlanan seçimler benim programımı düşüncelerimi ve sizlerle paylaştıklarımı halkıma anlatarak, halkımın onay verdiği düşüncelerdir.

- Neden rahatsız olunuyor, iki kardeş ilişkisinden onu anlamakta zorlandım bir an için. Bu yavrunun büyümesini istemiyor mu Türkiye? Biz hep yavru mu kalalım? ayakta durmasını beceremeyelim mi? Artık yetişkin bir insan olmayalım mı? Haberin devamı
 


Bu Haber 27.04.2015 - 20:15:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.