Hollanda pazarını son dakika satışlar belirleyecek

Hollanda pazarını son dakika satışlar belirleyecek
TÜRSAB bu yıl 13-18 Ocak tarihleri arasında Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarı'na ilişkin Fuar Değerlendirme Raporu'nu yayımladı. Raporda, Hollanda pazarına ilişkin last minute-son dakika rezervasyonların artacağı vurgulandı.


Rapora göre Hollanda İstatistik Kurumu verilerine göre Hollanda vatandaşlarının 2013 yılında uzun tatillerde gerçekleştirdikleri ortalama kişi başı harcama 810 Euro olurken kısa tatillerde 250 Euro seviyesinde gerçekleşti. Hollanda vatandaşları Türkiye'de ortalama 11,4 gün kalırlarken bu süreçte gerçekleştirdikleri harcama 813 Euro oldu. Diğer Akdeniz ülkeleri Yunanistan, İtalya ve İspanya hem kalınan gün sayısı hem de ortalama harcama bakımından Türkiye'yi geride bıraktı.

Türkiye, 2013 yılında Hollandalı turist sayısında 1,3 milyon sınırını aşarken 2014 yılında ise hafif bir düşüş yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan 2014 yılı yabancı ziyaretçi verilerine göre; Hollanda'dan gelen turist sayısı 2014 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 0,67 oranında gerileyerek 1 milyon 303 bin 730'a düştü.

PAZARDAN BEKLENTİLER


- Hollanda ekonomisinin resesyondan çıkmaya başlaması ve önümüzdeki iki yıllık süreç için ekonomide büyüme beklentisinin oluşması turizm sektörü için olumlu sinyaller olarak görünüyor.

- Ancak ekonomide yaşanacak toparlanmanın turizm sektörüne kısa vadede yansımasının zor olduğu turizmcilerin ortak görüşü.

- Ruble'de yaşanan değer kaybı nedeniyle Rus pazarında yaşanması beklenen düşüş, Türk turizmcileri alternatif pazarları geliştirme noktasında arayışa yönlendirmiş durumda. Bu nedenle; Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkeler arasında yer alan Hollanda pazarına özel önem gösteren Türk turizmcilerin Utrecht Vakantiebeurs Fuarı'na geçtiğimiz yıllardan daha yoğun bir katılım gösterdikleri gözlemlendi.

- Türkiye'ye yönelik yaz sezonu satışları geçtiğimiz yılın altında seyrediyor.

- Büyük tur operatörleri İspanya ve Yunanistan satışlarında ciddi artış yaşandığını kaydederken 2015 yaz sezonu satışlarında Türkiye'ye yönelik talebin düşük olduğu görüşü ön plana çıkıyor.

- Hollanda pazarında Türkiye'nin 2015 yılında göstereceği performansı last minute - son dakika satışlarının belirleyeceği görüşü hakim durumda.





Bu Haber 26.01.2015 - 12:17:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.