Yunanistan Almanya'da liderlik koltuğuna oturdu

Yunanistan Almanya'da liderlik koltuğuna oturdu
Yaz sezonunu sonuna doğu yaklaşılırken, Almanya pazarında son bir haftada Tükiye ve İspanya kan kaybetti, liderlik koltuğuna Yunanistan oturdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Yaz sezonunun sonuna yaklaşılırken, Almanya seyahat pazarında deniz tatiline dönük ilgi ağustos ayının son haftasında da azalmaya devam etti. Türkiye ve İspanya kan kaybederken, Yunanistan tatil aramalarında Yunanistan liderlik koltuğun oturdu.

TALEP_1

İspanya, Türkiye ve Mısır aramaları düştü

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun seyahat teknoloji şirketi Trevotrend'den aktardığı verilere göre, ağustos ayının son haftasında Almanya'da Türkiye ve Mır aramaları yüzde 13, İspanya aramaları ise yüzde 16 azaldı. Buna karşın, Yunanistan'a dönük tatil aramalarının yüzde 5 attığı kaydedildi.

Ağustosun son haftasında online portallarda yapılan tatil sorgulamaları yüzde 6 düşerken, seyahat acentelerinde bu oran yüzde 11 olarak kaydedildi.

Almanya ve komşu ülkeler açısından bakıldığında ise, Almanya içi destinasyonların yüzde 63,33 ile ilk sırada geldiği, onu yüzde 13,5 ile Avusturya'nın, yüzde 6,6 ile Hollanda'nın takip ettiği görüldü.

YUNANISTAN_1

Hava ulaşımı aramalarında Yunanistan lider

Hava yolu ulaşımı aramalarında ise liderlik Yunanistan'da. Yapılan her 100 aramadan yüzde 34,16'sının adresi Yunanistan olurken, onu yüzde 25 ile Türkiye ve yüzde 16,7 ile İspanya takip etti. Akdeniz çanağına dönük uçuş aramalarının yüzde 80'ini Yunanistan, Türkiye, İspanya ve Mısır' dönük aramalar oluşturdu.

Almanların son bir haftada an çok arama yaptığı Türk otelleri ise şu şekilde sıralandı:

1 Miracle Resort

2 Delphin Imperial

3 Royal Dragon

4 Side Crown Palace

5 Adalya Ocean

6 Delphin BE Grand Resort

7 Side Star Resort

8 Royal Holiday Palace

9 Granada Luxury Belek

10 Aydinbey King´s Palace & Spa



Bu Haber 03.09.2020 - 10:49:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.