Tez Tour'dan Türkiye kararı

Tez Tour'dan Türkiye kararı

Tez Tour, Türkiye'ye dönük charter iptallerinde süreyi 30 Haziran'a kadar uzattığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden Tez Tour, Türkiye chatrer programını 30 Haziran'a kadar iptal ettiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı özel operasyon nedeniyle NATO ülkeleri, Avrupa Birliği, ABD ve diğer dost olmayan ülkelerin uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle, bazı bölgelerin hava sahasının Rusya'ya kapatılması da dahil olmak üzere, bir dizi nedenle Rus ve yabancı hava yolu şirketleri uçuş düzenleyemiyor.

Bundan dolayı 17 Mayıs'tan itibaren 30 Haziran'a kadar Rusya'nın tüm şehirlerinden Türkiye’ye dönük uçuşlar iptal edilmiştir."

Tez Tour'un THY'den blok koltuk alamadığı, bu nedenle yolcularnı sadece tarifeli uçuşlarla Türkiye'ye göndereceği öğrenildi.

Diğer tur operatörleri programlarını uyguluyor

Öte taraftan uzmanlar, Rusya'daki diğer tur operatörlerinin Türkiye programını oluşturup uyguladığını ve Rus hava yolu şirketlerine dönük yaptırımların önemli bir konu olmaktan çıktığını belirtiyor.

IFly ile Mısır operasyonlarına devam ediyor

Türkiye uçuşlarını 30 Haziran'a kadar iptal eden Tez Tour'un, IFly ile Mısır'a turist göndermeye devam edeceği, isteyen yolcuların iptal edilen Türkiye turlarını Mısır'ın turizm bölgeleri Şarm El Şey ve Hurghada'ya yeniden rezerve edebileceği kaydedildi.

Tez Tour, 11 Nisan'da yaptığı duyuruda Türkiye ve Mısır charter programını 31 Mayıs'a, Bulgaristan, Güney Kıbrıs ve Yunanistan programını ise 2022 sonuna kadar iptal ettiğini açıklamıştı.



Bu Haber 18.05.2022 - 10:30:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.