Rusya turizm pazarıyla ilgili üç önemli gelişme

Rusya turizm pazarıyla ilgili üç önemli gelişme

Sezon başlarken, Rusya'dan Türkiye'ye dönük düzenli ve öngörülebilir bir uçuş programı hala ortaya çıkmış değil. Bunun yanında, hava şirketlerinin yeni uçuş haberleri gelmeye devam ediyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'da başlayacak mayıs tatilleri ve sezon öncesi hareketlilik arttı. Rusya'dan Türkiye'ye yeterli uçuş bulunmaması ve var olan uçuşlara dair belirsizlikler sektörü zorluyor.

Bilindiği üzere THY'nin Moskova - Dalaman seferleri Rus otoriteler tarafından 15 Mayıs'a kadar iptal edilmişti. Ruslar, iki ülke arasındaki uçuşlarda Türk ve Rus hava yolları arasındaki dengenin Türkiye lehize bozulmasından rahatsız. Bu nedenle yaptırım altında bulunan Rus uçaklarına Türkiye'nin 'el konulmama' garantisi vermesini, bu şekilde Rus hava yollarının da Türkiye'ye uçması hedefleniyor.

Dün, Rusya-Türkiye uçuşlarıyla ilgili üç önemli gelişme yaşandı.

Azur Air ve Corendon Antalya ve Bodrum’a uçtu

1. Azur Air, Corendon Airlines ve Türk Hava Yolları Moskova'dan Antalya ve Bodrum'a seferler yaptı. Burada özellikle Azur Air'in yaptığı uçuşlar dikkat çekti. Azur Air'e ait Boeing 767, 43 dakikalık bir rötarla Antalya'ya iniş yaptı. Azur Air'e ait Boeing 757'nin de Vnukova - Bodrum uçuşunu yaptığı öğrenildi.

Corendon Airlines ise Yekaterinburg'dan aldığı Rus turistleri güvenli bir şekilde Antalya'ya indirdi. Ancak Corendon Airlines'ın Moskova'dan yapacağı uçuşlara ilişkin tartışma var. Çünkü Rusya THY'nin buradaki kapasitesini yüzde 30 oranında düşürmüş durumda. Bununla ilgili endişenin gerçekleştiği ve Corendon Airlines'a ait uçağın 02.45'te kalkmadığı, akşama doğru 17.17'de kalkabildiği ve 21.23'te Antalya'ya indiği bildirildi.

Türk Hava Yolları ise Moskova-Vnukova'dan Antalya'ya 4, Bodrum'a ise bir sefer yapabildi.

Ruslar uçuşlarda denge olmazsa THY’nin istediği kapasiteyi vermeyecek

2. Öte yandan Rusya'nın, Türk Hava Yollarının uçuş kapasitesini sadece Türkiye'nin aynı hakkı Rus hava yolu şirketlerine tanıması durumunda artıracağı belirtildi. Izvestiya gazetesinin iddiasına göre, Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlarda denge anlaşması uzun süredir yürürlükte. Ancak mevcut durumda Rus hava yolu şirketleri dezavantajlı durumda bulunuyor. Şu anda haftada Türk hava yolu şirketlerine 290, Rus hava yolu şirketlerine ise 122 uçuş izni verildiğine dikkat çekildi.

Bu konuda Rus tarafının pozisyonunun net olduğunu kaydeden Izvestiya, "Ankara anlaşmaya uyarsa ve seferlerde denge sağlanırsa Rus tarafı Türk Hava Yollarının Rusya'dan Türkiye'nin tatil beldelerine yapacağı uçuşlara müdahale etmeyecek." denildi.

Gazete ayrıca, Rus tarafının THY'nin talep ettiği uçuş sayısının yüzde 70'i konusunda anlaşmaya varmadığını ileri sürdü.

Aeroflot Türkiye uçuşlarına başlıyor

3. Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot İstanbul ve Antalya uçuşlarına 6 Mayıs'ta başlıyor. Şirketin Airbus A330'larla yapacağı uçuşların haftada ikişer defa icra edileceği kaydedildi. Aeroflot'un Moskova-Antalya uçuşunun bilet fiyatı 16 bin 400 ruble (230 dolar), Antalya-Moskova 18 bin 200 ruble (255 dolar), Moskova-İstanbul uçuşu 20 bin ruble (280 dolar), İstanbul-Moskova ise 16 bin 900 (237 dolar).



Bu Haber 30.04.2022 - 08:08:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.