Rusya THY'nin Dalaman uçuşlarını iptal etti

Rusya THY'nin Dalaman uçuşlarını iptal etti

Rus otoriteleri, THY'nin paket tur yolcusu taşımak için planladığı Rusya-Dalaman uçuşlarını 15 Mayıs'a kadar iptal etti. THY'nin uçuşları iptal olunca, tur operatörlerinin Dalaman programı da bu tarihe kadar iptal oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türk Hava Yollarının, paket tur yolcuları için planladığı Rusya-Dalaman uçuşları Rusya tarafından 15 Mayıs'a kadar iptal edildi.

29 Nisan’da başlaması gerekiyordu

Normal planlamaya göre, THY'nin Rusya-Dalaman paket tur uçuşlarının 29 Nisan'da başlaması gerekiyordu. Rus seyahat acentelerinin, mayıs tatili için yapılan tüm başvuruları gözden geçireceği ve turistlere alternatifler sunacağı bildirildi.

ANEX, PEGAS ve Coral’ın blok koltukları vardı

Türk Hava Yollarının yapacağı söz konusu uçuşlarda ANEX Tour, Pegas Touristik, ve Coral Travel'ın blok koltukları bulunuyordu. Rus turizm haberi portalı TourDom'da yer alan habere göre Coral Travel konuya ilişkin açıklama yapmazken, ANEX Tour Dalaman yolcularına Bodrum'u önereceğini açıkladı.

Anna Podgornaya: Konu hassas

Pegas Genel Müdürü Anna Podgornaya da yorum yapmaktan kaçındı. Konunun hassas olduğunu ifade eden Podgornaya, günlerdir uyumadığını ifade etti. Öte taraftan, Pegas Touristik'in bazı yolcuları Pegas Fly'ın uçuşlarına aktardığı öğrenildi. .

THY'nin Rusya-Dalaman seferlerinin 15 Mayıs'a kadar iptal edilmesinin hem THY'nin kendisi hem de tur operatörleri için sürpriz olduğu bildirildi.

Rus Ulaştırma Bakanlığının, Türk ve Rus taşıyıcılar arasında denge sağlamak için böyle bir karar aldığı ileri sürülüyor. Konu daha önce de gündeme gelmişti.



Bu Haber 28.04.2022 - 09:19:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gazipasaya

    Fehmi Baskurt 28.04.2022 - 01:59

    Alanya Gazipasaya Hamburgdan Almanlari getirin.

  • İlahi Adalet

    Turismo 28.04.2022 - 11:34

    Emekçinin hakkını yiyen sözde yerli, gerçekte yabancı Corl, bu düzenin böyle hep söyüşleyerek gideceğini düşünmüştü. Uçak düşer TC devletinden yakıt yardımı al, pandemi çıkar personel desteği al, savaş çıkar TC devletinden para al. Ama iş vermeye gelince binbir türlü mazaret. Hakkını gasp ettiğiniz çalışanların hakkı burnunuzdan gelecek. Siz, fil dişinden yaptığınız o saraylarda oturun bakalım. "Mazlumun ahı, indirir Şah'ı". Pegas ve Anex için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Piyasada en sağlam firma Pegastır. En aç tur operatörü Craldır.

  • Muzaffer ali 28.04.2022 - 09:54

    İptal sebebi fethiye ve çevresinde yapılan altyapı çalısşmalarının devam etmesi ve şehir içi hatta ölüdeniz de yolların bir cogo ya kapalı yada asfalt atılmamış

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.