Azur Air'den yurt dışı uçuşlarını durdurma kararı
Rusya'nın en büyük charter hava yolu Azur Air, Rosaviatsia'nın tavsiyesi sonrasında yurt dışı uçuşlarını durdurdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Rusya'nın Ukrayna operasyonu nedeniyle Avrupa devletleri tarafından leasing firmalarına Rusya merkezli hava yolu şirketlerine uçak kiralama yasağı getirilmesinin ardından, Rus hava yolu şirketleri uluslararası uçuşlarını bir bir durduruyor.
Pobeda, S7, PegasFly, Nordwind, Royal Flight gibi hava yolu şirketlerinin ardından, son olarak Azur Air de 8 Mart'tan itibaren uluslararası uçuşları durduracağını açıkladı.
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), uçaklara el konabileceği gerekçesiyle, Rus hava yolu şirketlerine uluslararası uçuşları durdurmalarını tavsiye etmişti.
Azur Air'in 6 - 8 Mart tarihleri arasında sadece yurt dışındaki yolcularını geri getireceği, yurt dışına yolcu taşımayacağı açıklandı. Şirket Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Küba, Türkiye, Mısır, Vietnam ve Maldivler'de bulunan yolcuların ülkelerine döndürülmesi için seferler planlıyor.
İlgili Haberler

POYD Başkanı Saatçioğlu'ndan 2027 turizm yılı beklentisi için endişelendiren sözler: Çok parlak görmüyoruz
POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, uçak bileti fiyatlarının 2027 sezonunu etkileyeceğini ifade ederken; "2027 yılını çok parlak görmüyoruz. Eğer 2027 yılı 2026 gibi gerçekleşirse şükredeceğiz." dedi.

Kuşadası'na kruvaziyerle turist yağdı! 1 günde 4 gemi ve 11 bin 811 turist
Kuşadası'ndaki Ege Port Limanı'na sabah saatlerinde 4 kruvaziyer gemisi yanaştı. Gemilerle ilçeye toplam 11 bin 811 turist geldi.

BODER'den Bakanlık ve TGA'ya 9 maddelik çağrı
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na (TGA) 9 maddelik bir çağrı yaptı.


%20(2).gif)

